L'executiva d'Esquerra Republicana de l'Hospitalet de Llobregat ha proposat aquest dilluns com a candidat a l'alcaldia a les properes municipals a l'exregidor del PSC Jaume Graells, que va ser qui va denunciar les presumptes irregularitats en el cas del Consell Esportiu. En un comunicat els republicans han anunciat que posen en marxa el procés de les primàries, i l'assemblea del municipi haurà de ser qui el ratifiqui el proper 16 de juny. Sense anar més lluny, Graells va participar dissabte en l'acte de nomenament d'Ernest Maragall com a candidat a l'alcaldia de Barcelona, un fet que va fer créixer les especulacions sobre el nou vincle amb els republicans a l'Hospitalet de Llobregat.

En el comunicat, els republicans asseguren que Graells, davant la "passivitat" de l'alcaldessa socialista Núria Marín, i també del partit, s'ha anat distanciant durant aquest temps, fins que va anunciar la seva baixa com a militant i va renunciar a l'acta de regidor. Des d'ERC asseguren que amb aquesta incorporació busquen enfortir el seu projecte al municipi "comptant amb persones independents i sectors representatius que estimen la ciutat per oferir una candidatura forta i plural que permeti disputar l'alcaldia a Núria Marín". Actualment, ERC és el primer partit a l'oposició a l'Hospitalet de Llobregat, i en el comunicat el partit assegura que vol seguir treballant "per construir una alternativa" al govern de Marín. "La manca de projecte per l'Hospitalet de l'actual govern municipal i l'escàndol de les irregularitats investigades en la gestió del Consell Esportiu, que impliquen directament Núria Marín i el seu govern, han desdibuixat la imatge de la ciutat", afegeixen.

Graells va anunciar divendres de la setmana passada, a través d'una carta, que deixava el partit i el seu càrrec a l'Ajuntament. En l'escrit, va fer una dura crítica contra el PSC, que va assegurar que ha actuat amb hermetisme i passivitat.  En el mateix escrit va criticar no poder militar "en un partit que, davant la corrupció, castiga el denunciant". Per al regidor, el PSC l'hauria d'haver protegit més com a part denunciant i hauria de prendre decisions cap als càrrecs socialistes imputats en comptes de “escudar-se” en què la causa es trobava sota recerca i encara no s'havia obert judici oral. “Depurar responsabilitats polítiques no és jutjar, és començar a fer les coses bé en aplicació compromesa i exemplar dels principis ètics fundacionals del PSC”, va sentenciar. 

"La ciutadania de L'Hospitalet mereix una altra resposta del PSC. La ciutadania de L'Hospitalet mereix explicacions de tot el que ha passat", va afegir el llavors regidor socialista, que va defensar que al llarg de les seves dècades de militància la seva lleialtat ha estat inqüestionable amb el partit, i ara l'agraïment que rep del PSC és la condemna  "al més injust dels ostracismes" per haver denunciat la corrupció en el Consell. "Tot això és lamentable per a mi. És el món a l'inrevés".