El Parlament votarà en el ple de la setmana vinent la reforma del reglament proposada per Junts pel Sí i la CUP per accelerar la desconnexió exprés. Així ho han acordat la Mesa del Parlament i la Junta de Portaveus aquest dimarts, que han fixat l'ordre del dia del ple de la setmana que ve.

El punt més polèmic del ple serà el debat de la reforma del reglament, que inclou la possibilitat de tramitar proposicions de llei per lectura única i a instàncies d'un sol grup parlamentari. D'aquesta manera, es podria tramitar amb molta més rapidesa i sense esmenes de l'oposició qualsevol proposició de llei com, per exemple, la Llei de transitorietat jurídica.

Per aquest motiu, els grups de l'oposició ha criticat des del primer moment la reforma del reglament proposada per Junts pel Sí i la CUP i han intentat aturar-la. Tot i això, la proposta de reforma ha seguit els tràmits parlamentaris i finalment serà debatuda en el ple de la setmana següent, l'últim abans de finalitzar el cicle polític, que acaba a finals de mes.

En aquest mateix ple, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, compareixerà per fer saber el canvi de Govern. Divendres passat els consellers Neus Munté (Presidència), Jordi Jané (Interior) i Meritxell Ruiz (Ensenyament) van ser rellevats dels seus càrrecs i substituïts per Jordi Turull, Joaquim Forn i Clara Ponsatí respectivament.