El parlament de Còrsega ha fet públic el seu suport als presos polítics catalans, en sessió parlamentària de la cambra, en la segona setmana del judici al procés. 

Gilles Simeoni, president de Còrsega, va acabar la seva intervenció en la primera sessió de la cambra posant-se el llaç groc a la jaqueta, com ja havien fet altres diputats del seu govern.

Simeoni va deixar clar que ell, personalment, "no és independentista" i que "creu en l'autonomisme de ple dret i en ple exercici", però va mostrar el seu covenciment que Europa ha de prendre partit en aquesta "injustícia de l'Estat Espanyol". 

Simeoni, va expressar que "com a tot demòcrata" ha de defensar les persones que van fer "de manera pacífica i democràctica" el referèndum d'autodeterminació. Amb aquest gest, el preisdent de Còrsega va voler mostrar la seva "solidaritat amb les dones i els homes que estan sent jutjats a Madrid". 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat