El 'Borrellgate' arriba al Parlament. La Mesa ha decidit realitzar una auditoria dels correus electrònics corporatius per veure si han punxat comunicacions. La decisió arriba a petició del vicepresident de la cambra, Josep Costa, qui considera que el Ministeri d'Exteriors podria haver-lo espiat.

Així ho ha explicat en la reunió de la Mesa que ha tingut lloc aquest dimarts al matí, on ha posat de relleu que en els informes del ministeri sobre les delegacions catalanes, ja titllat de 'Borrellgate', hi havia correus seus que parlaven d'una reunió amb un diputat escocès per fer una visita al Parlament d'aquest país.

Costa considera que, com que la visita finalment no es va acabar realitzant ni es va comunicar a la delegació catalana al Regne Unit, aquesta informació no podia ser coneguda pel Ministeri d'Exteriors dirigit per Josep Borrell, per la qual cosa considera que podrien haver interceptat i espiat el seu correu del Parlament.

Per això, ha demanat a la Mesa que es realitzi una auditoria del correu electrònic de la cambra per detectar possibles problemes de seguretat i evitar-los. La resta de grups hi ha estat d'acord. Ara els serveis informàtics de la cambra comprovaran que no hi hagi "fuites" en el sistema i després s'estudiarà si cal fer una escombrada per detectar una possible intervenció.