Pares de l'escola Turó del Drac de Canet de Mar han iniciat una campanya de recollida de signatures contra la imposició del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) d'impartir el 25% de les classes d'un grup de P5 en castellà.

Els pares d'un alumne de l'escola Turó del Drac de P5 han demanat que s'imparteixin en aquesta llengua la meitat de les hores lectives, i mentre el tribunal resol la qüestió ha ordenat com a mesura cautelar el 25% esmentat.

Al document de recollida de signatures, titulat 'En defensa de la immersió lingüística', els signants es postulen en contra d'aquestes mesures cautelars i expressen la seva "voluntat" que autoritats i administracions competents "mantinguin plenament" la immersió i "el model d'escola catalana".

La captació de signants ha començat aquest divendres a la tarda, a la sortida de l'escola, i de moment se n'han recollit unes 160. I han penjat pancartes davant del centre educatiu en què es poden llegir lemes com ara 'La llengua no es toca'.

La mesura cautelar dictada pel TSJC, que ha d'entrar en vigor el 9 de desembre, estableix que es faran en castellà tres de les cinc tardes de la setmana i dues hores més en horari de matí la resta de dies.

Les famílies protesten davant del que consideren una "vulneració" del model lingüístic han rebut també el suport de l'Ajuntament de Canet de Mar, que veu la mesura com un "atac" a l'escola catalana.

El TSJC imposa el 25% de castellà en una sola classe de P5 de Canet de Mar

Els pares ja han anunciat que es mobilitzaran, però encara no han explicat com. La direcció del centre va informar-los ahir dijous dels canvis que hi hauria en aquest grup de P5 a partir del pròxim dijous, 9 de desembre. Així, el proper dijous 9 de desembre ja es farà la primera hora en castellà, de 10 h a 11 h del matí.

De moment, per complir amb el percentatge imposat del 25% d'hores en castellà, des de l'escola han indicat es facin íntegrament en aquesta llengua les tardes de dilluns, dimecres i divendres. També es farà en castellà una hora durant el matí, de 10 h a 11 h, els dimarts i els dijous.

Salvaguardar el català

Aquest divendres, la regidora d'Educació de Canet, Rosabel Madrid, ha animat les famílies a mantenir viva la reivindicació per "protegir" el model d'immersió lingüística a Catalunya. Madrid ha recordat que el sistema educatiu català és d'èxit des de fa molts anys i ha lamentat que hi hagi qui vulgui "canviar l'ensenyament".

Imatge principal: Pancarta en favor de la immersió lingüística a l'entrada del centre educatiu/ ACN