La Comissió de Patrimoni Cultural, formada per representants dels departaments de Cultura dels tres principals territoris dels Països Catalans: Catalunya, País Valencià i Illes Balears, s’han reunit a Reus aquest divendres per primera vegada, amb la intenció d’arribar a un acord de treball per posar en valor el patrimoni cultural i natural conjunt.

La trobada, que respon la Declaració de Palma signada pels tres governs en la qual es van comprometre a enfortir vincles en els àmbits de la llengua i la cultura, ha servit per acordar la creació d’un parc cultural al voltant del riu Sénia -que fa de límit entre Catalunya i el País Valencià- i treballar conjuntament en la sol·licitud de declaracions i reconeixements de la Unesco d'elements patrimonials comuns dels tres territoris.

Sobre la posada en valor del riu Sénia, s'ha plantejat declarar-ho d'interès etnològic i crear un parc cultural que identifiqui i protegeixi els elements d'aprofitament de l'aigua.

Així mateix, han parlat d'unificar estratègies dels recursos culturals i turístics que es troba al parc natural dels Ports, parc natural de la Tinença de Benifassà, les pintures rupestres de la Serra de la Pietat d'Ulldecona, el jaciment ibèric de la Moleta del Remei i el centre d'interpretació dels ibers d'Alcanar.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat