L'esmena que fa la CUP a les polítiques de seguretat del Departament d'Interior no és nou. Ara, però, recobra protagonisme, arran dels disturbis d'aquest dimarts a la nit durant les manifestacions de protesta per l'empresonament de Pablo Hasel. Més encara quan els anticapitalistes tenen la clau de la investidura i la formació del nou Govern de la Generalitat. 

Conscients que, en bona mesura, tenen la paella pel mànec, des de la CUP posen sobre la taula de les imminents negociacions amb Esquerra Republicana la necessitat que s'imprimeixi un "gir de 180 graus a les polítiques en el model de seguretat imperant avui". En una compareixença aquest dimecres, els dirigents cupaires han denunciat la "brutalitat policial tant de la Policia Nacional com dels Mossos d'Esquadra". Maria Sirvent ha admès que "del govern de l'Estat" no els estranya, però diu que esperaven "una altra cosa de la Generalitat". 

Entre les exigències de la CUP al nou govern hi ha la creació d'un organisme públic i independent que controli les actuacions policials i una comissió d'investigació de la pràctica policial. Alhora, reclamen a Laura Borràs que desacrediti el conseller d'Interior, que forma part de seu partit, Junts per Catalunya. 

"El model de seguretat dificulta les negociacions", adverteixen des de la CUP. Les converses amb ERC han de començar de manera imminent, malgrat que segons ha explicat Sirvent encara no han fixat dia i hora. Preguntada por si es plantegen reclamar assumir el control de la conselleria d'Interior, han declinat posicionar-se. 

El govern PSOE-Podemos, de cara a la galeria

Les crítiques no han estat només per al govern català. Per la CUP, la responsabilitat principal és de l'Estat espanyol, al qual exigeixen que aturi "la ràtzia repressiva" contra la dissidència, ja sigui del món cultural o independentista. 

En aquest sentit, defineixen l'actitud de l'executiu de Pedro Sánchez de "tarannà totalitari" que "ataca la llibertat d'expressió". I disparen contra l'autoanomenat "govern més progressista", el que encapçalen PSOE i Podemos. Els anticapitalistes denuncien que fan "anuncis de cara a la galeria per calmar els ànims" i reclamen que es compleixin les promeses de derogar la reforma laboral i acabar amb la llei mordassa del PP.