"Segrestat per l'Estat. Tots als carrers", amb aquesta consigna s'ha convocat ja la concentració de rebuig per la detenció d'aquest matí de Pablo Hasél a mans dels Mossos d'Esquadra i per ordre de l'Audiència Nacional. Hasél ha ingressat a la presó de Ponent, de moment, en espera de formalitzar la detenció i l'entrada a la presó que acabin escollint ell i els seus advocats.

"Davant l'empresonament de Pablo Hasél, sortim als carrers per exigir no només la seva llibertat, sinó també la de la resta de represaliats pel Règim i per la conquesta dels nostres drets i llibertats democràtiques", ha demanat el grup de suport per la llibertat de Pablo Hasél.

Hi ha concentracions convocades en diferents punts del país a partir de les 19 h. A Barcelona, a plaça Lesseps; a Girona, a la plaça Primer d'Octubre; a Vic, a la plaça Major; a Tortosa, a la plaça Barcelona, i a Lleida, on hi ha hagut la detenció, a la plaça de la Catedral.

 

Hasél ha estat condemnat per un delicte d'enaltiment del terrorisme i per injúries a la monarquia. Tenia fins divendres per presentar-se voluntàriament per entrar a la presó. Els seus advocats van presentar un escrit de recurs per evitar l'empresonament que ahir a la tarda l'Audiència Nacional va rebutjar. Al vespre es dictava l'ordre de detenció, i hores després els Mossos d'Esquadra es preparaven per detenir Hasél.

El raper també es preparava. Al matí feia públic que es tancava al rectorat de la Universitat de Lleida. A la tarda el seu grup de suport feia un cordó de seguretat i demanava més gent a fora a la universitat. A les 8 h del matí, finalment, els antiavalots han accedit on hi havia Pablo Hasél, i sense oposar resitència, ni sense incidents, se l'han endut detingut. No l'han emmanillat. L'han conduit fins al cotxe policial, des d'on ha cridat: "Mort a l'estat feixista!".

L'Audiència Nacional, per feina

L'Audiència Nacional va desestimar dilluns el recurs de súplica del raper Pablo Hasél per suspendre la seva entrada a la presó després de ser condemnat per un delicte d'enaltiment del terrorisme i per injúries a la monarquia.

En una interlocutòria, la secció 3a de la sala penal de l'Audiència Nacional analitza les condicions per suspendre l'ingrés a la presó, entre les quals no tenir antecedents penals, que assenyala com "el primer requisit que clarament no compleix" Hasél.

Els magistrats assenyalen que la sentència ja va tenir en compte l'agreujant de reincidència, ja que anteriorment Hasél havia estat condemnat a dos anys de presó també per enaltiment del terrorisme: en aquest cas anterior, el tribunal sí que va suspendre l'entrada a presó del raper.

A més, destaquen que els seus actes "no denoten la intenció del penat de reparar, almenys moralment, el dany causat, sinó que, al contrari, persisteix en la seva actitud antisocial", i recorden que també va ser condemnat per desobediència a agents i per ocupar un local.