La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Elisenda Paluzié és conscient que convocar una manifestació un dissabte del mes de juliol "és conmplicat" però confia que la decisió de la justícia alemanya d'acceptar l'extradició del president a l'exili Carles Puigdemont per malversació i no per rebel·lió "arrossegarà més gent". Per a Paluzié no es tracta de "fer rècords", es tracta d'aconseguir "una mobilització constant" perquè "va per llarg". "Els jutges espanyols no tenen cap intenció de retrocedir, i això vol dir que la repressió va per llarg", ha assegurat en una entrevista al Via Lliure de RAC1.

Sobre la gestió i les negociacions del president Quim Torra amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, Paluzié ha dit que "és molt d'hora" per valorar-ho però que ella seria "més radical". "Per mi una de les condicions per negociar és que no hi haguéssin presos polítics", ha senyalat. La presidenta de l'ANC ha manifestat que des de Madrid "s'està fent una operació d'estat netejant la cara d'Espanya al món" però que en la qüestió catalana "no hi ha hagut gestos ni cap senyal de canvi". Per a Paluzié "la única cosa justa és l'alliberament dels presos, el retorn dels exiliats i l'arxivament de la causa".

Durant l'entrevista també ha tingut paraules d'agraïment per a totes les persones que han col·laborat en la caixa de resistència: "La solidaritat de la gent és immensa", ha dit alhora que ha senyalat que la s'havien arribat a recollir fins a 8 milions d'euros dels quals se n'han gastat 7.