"Espero que avui fem una demostració de força, que la repressió no ens venç i una demostració que estem preparats per afrontar l'embat que ens vindrà amb aquesta sentència injusta, perquè qualsevol sentència serà injusta en un judici que no s'hauria d'haver fet mai, i que és un procés de repressió política que té com a únic objectiu acabar amb el moviment independentista". Així ho ha dit la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie, en el marc de les activitats que la organització ha preparat a Pla de Palau sobre les seves campanyes de Consum Estratègic i Eines de País per la Diada 2019.

"L'independentisme ha de demostrar avui que segueix ferm i que no es deixa vèncer per la repressió, i que afronta el que vindrà amb determinació", ha asseverat Paluzie referint-se a la sentència del judici de l'1-O, que està prevista que es faci pública a mitjans del mes d'octubre. A més, Paluzie es mostra optimista amb la manifestació de la tarda, i assegura que amb xifres actualitzades, "tenim prop de 450.000 inscrits a la diada i 1300 autocars arribaran a Barcelona des de tots els punts del país". 

Campanya de "no cooperació"

La presidenta de l'ANC ha considerat necessari "empoderar la ciutadania" sobretot en l'àmbit econòmic i de consum, i ha explicat que és per aquest motiu que un dels actes centrals de la Diada és una fira informativa sobre les seves campanyes de Consum Estratègic i Eines de País.

En aquesta, els consumidors podran informar-se sobre "l'estratègia de lluita no violenta", consistent en la campanya de "no-cooperació: no cooperar amb els pilars del poder polític opressor en el nostre país i crear alternatives, és l'exemple de Consum estratègic, en què els consumidors poden decidir lliurement canviar a alternatives de consum en sectors regulats on els oligopolis i l'Ibex 35 tenen molt de poder".