La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie, ha sortit a defensar l'entitat i la seva gestió després de les crítiques rebudes les últimes setmanes per part de diversos sectors de l'independentisme.

En un fil de Twitter publicat el vespre d'aquest dimarts, Paluzie ha desmentit que l'Assemblea estigui tenint "baixades a centenars" de socis, com han difós alguns mitjans, segons ha denunciat. "Com que segurament és culpa nostra per no informar prou sovint d'aquest tema, donaré algunes dades", ha escrit.

En aquesta línia, Paluzie ha assegurat que si 31 de març del 2018 -quan aquest secretariat començà el seu mandat de 2 anys- l'Assemblea "comptava amb 39.191 socis i 46.859 simpatitzants. Una massa social de 86.05 persones".

"El 26 d’agost de 2019, 1 any i 5 mesos després comptem amb 47.839 socis i 49.834 simpatitzants. Una massa social de 97.673 persones", ha seguit.

Així doncs, Paluzie ha conclòs que des que el seu secretariat va iniciar el seu mandat "hem augmentat en 8.648 socis (altes -baixes) i en 2.975 simpatitzants". "Un increment doncs del 22% en socis i del 13,5% del conjunt de massa social, és a dir 11.623 socis i simpatitzants més", ha afegit.

Per últim, Paluzie ha tornat a aclarir que l'Assemblea "no ha cobrat mai cap subvenció". "Es finança amb les quotes dels socis i el marxandatge. Això ens dona independència. El secretariat (77 persones) ens devem als socis que a més ens escullen per sufragi directe, uns a nivell nacional i altres territorialment", ha explicat.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat