El president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, i el president d'Aragó, Javier Lambán, no assistiran al comitè federal del PSOE. Així, ambdós presidents autonòmics plantaran Pedro Sánchez pel seu malestar amb la intervenció de la direcció del partit en les llistes per a les eleccions generals del 23 de juliol. Concretament, el PSOE ha convocat aquest dissabte una reunió del Comitè Federal per ratificar les llistes del partit per al Congrés i el Senat i aprovar el programa electoral. "Els socialistes de Saragossa i Terol elaborem democràticament unes magnífiques candidatures al Congrés i al Senat. Lamento molt que els ciutadans de Terol i de Saragossa no tindrem l'oportunitat de votar-les", ha escrit Lambán al seu compte de Twitter.

En el cas d'Aragó, tampoc assistiran al Comitè Federal els secretaris generals de Saragossa i Terol, Juan Antonio Sánchez Quero i Mayte Pérez. Segons han indicat fonts de l'entorn de Lambán, no hi aniran "com a senyal de disconformitat pels canvis realitzats a les candidatures al Congrés i al Senat d'ambdues províncies". "Les modificacions a les llistes electorals van causar ahir la renúncia de 15 membres en bloc de la candidatura per Saragossa tant al Congrés com al Senat. El PSOE d'Aragó considera que la composició final de les llistes amb prou feines té res a veure amb les propostes dels comitès provincials i, per tant, amb l'opinió dels militants", expliquen aquestes fonts.

Pel que fa als socialistes de Castella i Lleó, la disconformitat es va originar arran de la proposta de la Comissió Federal de Llistes de substituir el número u per la província de Toledo al Congrés, el secretari regional d'Organització, Sergio Gutiérrez, per l'alcaldessa de Toledo en funcions, Milagros Tolón. Finalment, però, el canvi no es materialitzarà. Així, Tolón serà la número dos i  Sergio Gutiérrez serà el cap de llista. 

Sánchez col·loca 14 ministres a les llistes per les eleccions del 23-J

Pedro Sánchez, com a secretari general del PSOE, ha col·locat 14 ministres a les llistes electorals i en lloc de sortida. Així, només tres ministres socialistes de l'actual govern espanyol no es presenten a les eleccions. Es tracta de la vicepresidenta d'Afers Econòmics i Transformació Digital Nadia Calviño, la ministra de Justícia Pilar Llop i el de Seguretat Social José Luis Escrivà.