El president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, ha carregat contra les negociacions del seu partit amb Junts per Catalunya per investir Pedro Sánchez. El socialista ha estat una de les principals veus al PSOE en contra d'aquestes negociacions, tant és així que diversos líders del PP han apel·lat que no voti en consonància a les indicacions de Ferraz en una eventual investidura. En aquest context, Page ha tornat a carregar contra les negociacions amb Junts afirmant que: "Puigdemont té intenció d'humiliar l'Estat tant com pugui". Així ho ha dit Page a les preguntes dels mitjans de comunicació, moments després de fer una visita institucional aquest divendres a l'Hospital General Universitari de Ciudad Real. 

🔴 Negociacions per a la investidura de Pedro Sánchez, DIRECTE | Última hora dels acords

"El que van fer va ser un atropellament constitucional d'enorme gravetat, que ens ha portat conseqüències de tota mena, i el que busquen no és ni tan sols tornar a passejar pel carrer, que això humanament ho podem entendre; el que busquen és poder tornar a intentar-ho, tornar a un altre atropellament constitucional, perquè volen acabar amb la Constitució", ha sentenciat Page, qui ha apuntat que "és legítim voler la independència" de Catalunya, però que no s'hi val de "qualsevol manera". A més, ha aprofitat per lamentar que el PSOE no consulti als barons autonòmics aquesta mena de negociacions. 

"A mi, que un polític tingui capacitat per deixar-se humiliar, això va en la seva pròpia dignitat, per tant jo no entro en la capacitat que tinguin els polítics negociadors de deixar-se humiliar en intentar fer-ho, però aquí algú acabarà sent un botifler, o l'un o l'altre, aquesta és la realitat", ha sentenciat. 

Encara sense acord

Page lamenta les negacions amb Junts, malgrat que aquestes encara no han conclòs en un pacte concret. Justament, aquest divendres, la nova reunió el secretari d'organització del PSOE, Santos Cerdán, i el president Carles Puigdemont, ha conclòs sense acord. Es mantenen les discrepàncies sobre l'abast de l'amnistia i el redactat, començant per l'exposició de motius. Malgrat la celeritat amb què els socialistes estan tractant de tancar la investidura, Junts ja va deixar clar ahir que no té pressa en les negociacions, al marge del pacte ERC-PSOE, que ja està tancat.

Sobre l'abast de l'amnistia, el negociador de Sumar, Jaume Asens, ha afirmat aquest matí que el PSOE i Junts tenen acordat el "95% de la llei d'amnistia", però que la discrepància "està focalitzada en un o dos punts del text". Concretament, Asens ha assegurat que Junts accepta que Laura Borràs quedi exclosa de l'amnistia. Tanmateix, l'abast de l'amnistia s'ha convertit en un escull, segons s'ha apuntat des de Junts.