El president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, famós per ser un crític de Pedro Sánchez, surt ara en defensa del president del govern espanyol i assegura que tot el PSOE “està en xoc” perquè veu el líder socialista capaç de dimitir. Així doncs, segons les càbales que fa Page, no existeix cap mena de tacticisme en la carta del cap de l’executiu espanyol d’amenaçar d’abandonar el seu càrrec després de cinc dies de reflexió. Ha asseverat que està convençut que aquest moviment de Pedro Sánchez s’ha efectuat després de valorar-ho amb la seva família i prou.

D’aquesta manera, ha manifestat que té l’absolut convenciment que el motor d’aquesta carta és “emocional” i en cap cas polític. “A vegades, les coses són més senzilles del que sembla”, ha manifestat el president de Castella-la Manxa. Segons Emiliano García-Page, qualsevol persona que pensi està duent a terme una estratègia de “triple salt mortal” s’estarà equivocant. Així, ha insistit que la situació per la qual passa Pedro Sánchez “és molt límit en l’àmbit personal”. Segons Page, qualsevol persona que s’ha dedicat a la política ha passat per “moments en els quals penses si val la pena, perquè la política pot ser molt vil”.

“No puc descartar-ho”, ha respost quan se li ha preguntat en una entrevista a Telecinco si veu Pedro Sánchez capaç de dimitir. “Jo crec, sincerament, que qualsevol reacció a una carta d’aquest tipus, per molt inèdita que sigui, respondrà a la mateixa lògica que viu avui la política espanyola, de gran enfrontament”.

Les declaracions de Page han arribat després que l'entorn de Pedro Sánchez s’hagi bolcat a assegurar que no hi ha tacticisme polític en la seva amenaça de dimitir com a president. Ministres de la màxima confiança del cap de l'executiu han sortit a primera hora d’aquest dijous a defensar que la missiva publicada aquest dimecres va ser un "acte de sinceritat" que mereix tot el "respecte" i totes les "energies positives".

Félix Bolaños ha creuat els dits perquè el líder del PSOE es mantingui al capdavant de la Moncloa i no acabi dimitint: "Espero que el procés de reflexió acabi amb la seva continuïtat i dient que no han pogut amb ell; després d'haver estat democràticament escollit com a president; cinc dies no són res". S'ha pronunciat de la mateixa manera María Jesús Montero: "El necessitem perquè Espanya continuï avançant; ànims president".

El ministre de la Presidència i de Justícia, per exemple, ha traslladat el seu suport al seu cap en una entrevista a Radiocable, en la qual ha denunciat que Pedro Sánchez és víctima d'una "persecució cruel sense límits i amb mentides" per "intimidar i deshumanitzar” adversaris polítics. "El que s'està preguntant és si val la pena aquest cost personal i familiar, perquè la persecució que té la seva família és evident", ha assegurat aquest ministre, que dimecres al vespre va dirigir-se a la Moncloa per reunir-se amb altres membres de l’entorn més proper a Pedro Sánchez per tal d'avaluar la seva situació política i personal.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!