Tothom està pendent dels resultats de les eleccions a Galícia d'aquest diumenge, a l'espera de saber si el Partit Popular es mantindrà al capdavant de la Xunta o no. Què passa si l'actual president i candidat a la reelecció, Alfonso Rueda, no aconsegueix revalidar la majoria absoluta que ha permès al PP governar amb comoditat des del 2009? Caldrà esperar fins que acabi l'escrutini per trobar resposta, però, mentrestant, des d'ElNacional.cat et portem el pactòmetre de les eleccions a Galícia 2024 perquè puguis provar quines aliances es poden conformar al govern gallec a mesura que es van coneixent els resultats.

🔴 Resultats Eleccions a Galícia 2024, DIRECTE | Escrutini, recompte i qui va guanyant
 

El pactòmetre d''ElNacional.cat' per a les Eleccions a Galícia 2024: tots els pactes possibles


Vols conèixer els pactes que poden sorgir d'aquestes eleccions a Galícia? Recordem com funciona el Parlament gallec. En aquests comicis estan en joc un total de 75 escons i, per tant, un partit necessita almenys 38 representants per aconseguir la majoria absoluta i no dependre de cap altra formació. En cas que no sigui així, tocarà pactar. Si mirem com es reparteixen els escons per províncies, a la Corunya s'escullen 25 representants, a Lugo es trien 14 diputats, a Ourense 14, mentre que a Pontevedra són 22 escons. Prova les possibles aliances en aquest pactòmetre de les eleccions a Galícia 2024, una fórmula molt senzilla que et permetrà analitzar quins pactes poden sorgir aquest 18-F per governar al Parlament gallec.

Com funciona el pactòmetre de les Eleccions a Galícia 2024 d''ElNacional.cat'

Fer servir aquest pactòmetre d'ElNacional.cat és molt fàcil, amb la intenció de facilitar a l'usuari poder veure com queda la Xunta de Galícia després d'aquest 18 de febrer. Així doncs, hi apareix el Parlament buit i la llista de partits que es presenten i han obtingut representació aquestes eleccions gallegues, superant la complicada barrera del 5% necessari per aconseguir un escó. Per poder situar cada partit dins l'hemicicle i consultar quins poden sumar majoria, has de seleccionar cada formació, prement a sobre del seu nom i veuràs com el parlament es va tenyint dels diferents colors. Al centre, veuràs una ratlla que indica si s'assoleix la majoria absoluta i, per tant, si es pot governar o no amb la suma de forces.
 

🗒️ Eleccions Galícia 2024: candidats i claus dels seus programes
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!