El fundador de Podemos, Pablo Iglesias, s'ha emocionat després d'escoltar la compareixença de la secretària general d'aquest partit, Ione Belarra, en la qual ha condicionat l'acord definitiu amb Sumar al fet que no es veti la presència d'Irene Montero. "Callaré perquè no em caiguin les llàgrimes, això sí, d'orgull", ha assenyalat després de rumiar una estona el que diria.

"Sé que esteu amagats amb la lupa posada, a veure què diu a qui fa like amb qui surt de festa, amb qui es beu un whisky sota les estrelles, la meva Apocalipsi, el meu cor de les tenebres, la Sexta, periodisme de maletí, gossos que protegeixen l'amo però que dormen al jardí", ha afegit Pablo Iglesias parafrasejant el grup Los Chikos del Maiz. 

La secretària general de Podemos ha anunciat aquest divendres que el seu partit "garanteix" a Yolanda Díaz la seva "signatura" per a un acord de coalició a les eleccions del 23-J amb Sumar. Tot i deixar clar que la decisió d'anar plegats ja està presa, ha suplicat a la vicepresidenta segona del govern espanyol que Podemos tingui més presència a les llistes. De la mateixa manera, ha denunciat que des de Sumar es veti l'entrada de la cara més visible del seu partit, Irene Montero, la ministra d'Igualtat "que ha fet transformacions feministes" necessàries "per a la construcció d'una nova generació de drets".

 

 

"Se'ns ha demanat sacrificar el nostre principal actiu polític", ha assegurat Belarra en un vídeo-comunicat. Ha explicat que Irene Montero ja s'ha posat "a disposició del seu partit", però que, no obstant això, Belarra ha decidit "respondre que és una injustícia i un error polític". Ha criticat, doncs, que per a Sumar la presència de Montero sigui "un obstacle insalvable". En aquest mateix sentit, ha denunciat que la proposta de configuració de llistes que fa Sumar relega Podemos en posicions molt secundàries, i la formació "es podria quedar fora de la representació parlamentària", ha afirmat la secretària general dels morats.

Tot i traslladar que "el compromís amb la unitat és ferm" i que "la signatura està garantida", ha remarcat la necessitat d'arribar a un "acord just". Per últim, Belarra ha dit, literalment, que "l'acord es pot donar en poc temps si hi ha voluntat per part de Yolanda Díaz". "No acceptarem cap veto com a part de la negociació", ha afegit, per sentenciar que en una negociació és imprescindible "tenir respecte pels interlocutors".