Un altre fracàs professional per a Pablo Iglesias. L'exvicepresident espanyol i líder històric de Podemos també s'ha quedat sense plaça com a professor adscrit per fer classes de política a la Universitat Complutense de Madrid. La web de la Complutense recull que Iglesias ha quedat fora de la valoració per a la plaça per "no acreditar que exerceix la seva activitat professional fora de l'àmbit acadèmic universitari en la matèria per a la qual es convoca la plaça", a banda, també al·lega que no ha acreditat "un mínim de tres anys d'experiència professional efectiva relacionada amb el perfil de la plaça, adquirida fora de la universitat". 

La resposta de Pablo Iglesias

Iglesias ha qualificat aquesta resolució d'estranya i del "tot infreqüent". A través d'un fil a Twitter ha publicat la resolució del tribunal encarregat de gestionar el procés, que recull que en el seu cas i altres tres aspirants no s'acredita experiència professional en la matèria relacionada amb el perfil de la plaça. L'exlíder de Podemos ha indicat que el mes de juliol va sol·licitar una plaça de professor associat de Ciència Política en la Universitat Complutense que "assenyalava com a perfil professional per a la mateixa 'Experiència en assessoria en anàlisi política'" i la plaça se cenyia a l'àrea de coneixement "Ciència Política i de l'Administració". Segons aquest document, a dos aspirants se'ls aparta per no justificar el pagament de les taxes i la resta, com exposa Iglesias per no poder acreditar l'exercici de l'activitat professional en la matèria, o bé no acreditar un mínim de 3 anys d'experiència professional relacionada amb el perfil de la plaça.

"No és freqüent que s'exclogui a tots els candidats que opten a una plaça d'aquestes característiques. Poden revisar les places convocades en la mateixa àrea de coneixement en la web de la UCM. Veuran que els mateixos candidats no van ser exclosos en altres ocasions. Basta posar el google el nom dels candidats per comprovar que varis som professionals de la Ciència Política amb experiència professional i docent acreditada. És molt estranya l'exclusió", ha criticat Iglesias. "Sembla que en aquest cas el tribunal no ha tingut a bé avaluar els mèrits de cap dels quals ens presentàvem. Insisteixo que és estranyíssim i del tot infreqüent Què pot haver passat? No opinaré sobre aquest tema", conclou el fil. 

Exclòs com a professor de periodisme

Fa tot just un mes, l'exlíder de Podemos també quedava exclòs com a professor de periodisme en la mateixa Complutense. En aquella ocasió, la plaça estava convocada pel Departament de Periodisme i Nous Mitjans de la Facultat de Ciències de la Informació, i buscava un perfil professional i docent vinculat a la informació a ràdio i televisió. La puntuació per escollir aquests processos s'aconsegueix a través de mèrits professionals i acadèmics, fet que el va perjudicar per la seva reduïda experiència professional. Iglesias va obtenir una puntuació d'un 4, mentre que, la guanyadora es va endur la plaça amb un 7,4. Per davant d'ell van quedar tres aspirants més amb puntuacions de 6,65; 6,50 i 4,30. Iglesias sí que va destacar pel que fa als seus títols, però en aquell cas també va fallar a l'hora d'acreditar experiència investigadora al camp de la comunicació o el periodisme.