Pablo Iglesias s'ha sumat al debat sobre la sobirania de Gibraltar. "Per descomptat, Gibraltar espanyol", ha assegurat el líder d'Unidos Podemos en una entrevista que li ha fet Sonsoles Ónega, periodista de Telecinco. Després de les paraules del president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, que s'ha mostrat favorable a la recuperació del penyal, el líder de Podemos també s'hi ha pronunciat.

El posicionament d'Iglesias té lloc just el dia que el primer ministre britànic, David Cameron, visita aquesta tarda Gibraltar per defensar la continuïtat del Regne Unit en la Unió Europea i quan falten només deu dies de les eleccions del 26-J

Iglesias ha aprofitat per recordar que la seva és l'única candidatura que ha visitat el Regne Unit per defensar la permanència britànica a la Unió Europea: "El nostre secretari de Política Internacional va estar a Manchester amb figures laboristes", ha assegurat el líder d'Unidos Podemos.

Iglesias s'alinea amb Rajoy

El candidat del PP pel 26-J, Mariano Rajoy, ha assegurat que "per Espanya, Gibraltar és espanyol guanyi o perdi el Brexit" aquest matí en una entrevista a RNE. D'aquesta manera, el president del govern en funcions s'ha mostrat molt molest per la visita de David Cameron al penyal.

Rajoy ha insinuat cert electoralisme en el primer ministre britànic per fer coincidir la votació sobre la permanència del Regne Unit a la Unió Europea amb la seva visita al penyal. "La campanya hauria de fer-se al Regne Unit i no a Gibraltar", ha afirmat posant clarament en dubte la sobirania britànica del penyal.