El secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, ha defensat el sistema educatiu català i ha qüestionat la intenció de l'Executiu de Mariano Rajoy d'introduir la casella del castellà com a llengua vehicular en la prematrícula escolar a Catalunya, en aplicació de l'article 155 de la Constitució: "Seria inacceptable que un grup de corruptes vingués a destruir una cosa que funciona molt bé i que és una referència mundial".

"Si alguna cosa m'enorgulleix com a espanyol és l'escola catalana", ha indicat el dirigent de Podemos en una entrevista a RNE, en la qual ha recordat que els "èxits" de l'escola catalana "han estat reconeguts per institucions internacionals i el Ministeri". Iglesias ha posat com a exemple els resultats dels alumnes de Catalunya que "obtenen puntuacions millors que les de la resta de l'Estat" amb el seu sistema d'immersió lingüística.

Així mateix, entén que les "decisions sobre política educativa no les prenen els jutges ni un grup de corruptes emparant-se en l'article 155", sinó els representants del parlament de Catalunya que, segons ha dit, "són els representants de la sobirania popular perquè tenen les competències educatives com en la resta de comunitats".