El secretari d'organització i acció de govern de Podem, Pablo Echenique, ha celebrat els "ponts de diàleg" entre el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat, Quim Torra, però ha rebutjat la intervenció d'una comissió internacional en el conflicte entre Espanya i Catalunya.

"Tot el que sigui avançar en la distensió és una bona notícia", ha dit, i ha admès que desconeix la proposta d'acord democràtic de 21 punts que Torra va donar a Sánchez en la reunió que van fer a Barcelona la setmana passada. El document conté la petició d'una comissió internacional que mediï entre el govern català i l'executiu espanyol perquè Catalunya exerceixi l'autodeterminació.

Preguntat per aquesta petició en concret, Echenique ha dit que "no cal" que mediadors internacionals "solucionin el problema" d'Espanya, al mateix temps que ha manifestat que els espanyols i els catalans "no necessiten ningú més".

En qualsevol cas, Echenique ha afirmat que, "a diferència de l'any passat, "s'obren ponts de diàleg" en aquest assumpte i, a parer seu, aquesta "és l'única manera de resoldre el problema". "S'ha celebrar que Torra, en comptes de fer tuits sobre Eslovènia o declaracions unilaterals, passi a fer propostes", ha dit. Segons Echenique, fer propostes és "el camí", així com "debatre-les" i "intentar arribar a algun acord".