El president del PP, Pablo Casado, ha enviat un missatge de text al telèfon mòbil d'1,2 milions d'espanyols a qui els demana el seu vot en les eleccions de diumenge vinent. "Hola, soc Pablo Casado", comença el missatge en el qual el líder dels populars demana el vot "per sumar una nova majoria de canvi a Espanya davant la crisi econòmica i el desafiament separatista".

Fonts del PP han confirmat l'existència d'aquesta campanya d'enviament de missatges en l'últim dia de campanya electoral i, per tant, l'últim també que els candidats tenen per demanar el vot als ciutadans.

El PP ha obtingut els números de telèfon, segons han precisat les fonts, d'una base de dades facilitada per una empresa de "màrqueting" entre aquelles persones que han mostrat una disposició favorable a ser contactats mitjançant missatge per rebre comunicacions en alguna ocasió.

L'única dada amb què es compta per a aquesta campanya és el número de telèfon "sense vinculació al nom de l'usuari" ni a la seva informació personal, han precisat. El missatge inclou un enllaç a un vídeo titulat "Guanyarem, governarem i conquerirem el futur d'aquesta gran nació".

El PP no és l'únic que ha optat pels telèfons mòbils per fer campanya, ja que també el líder de Más País, Íñigo Errejón, ha recorregut a un mètode similar. En el seu cas, els ciutadans rebien una trucada automatitzada, amb un enregistrament en el qual se'ls deia que, si volien parlar amb un voluntari, se'ls trucaria de nou personalment.