La decisió del Tribunal Suprem, avalada per tres jutjats contenciosos administratius, de permetre les candidatures a les eleccions europees de Carles Puigdemont, Antoni Comín i Clara Ponsatí no ha agradat al Partit Popular, que no afluixa en el seu setge contra el president i els consellers. Així, el president dels populars, Pablo Casado, només sortir de la reunió que mantenia amb Pedro Sánchez a la Moncloa, ha anunciat que presentarà un recurs davant del Tribunal Constitucional contra la decisió d'aixecar el veto a la candidatura que va dictaminar la Junta Electoral Central.

Les sentències dels tres jutjats de Madrid s'han donat a conèixer mentre Casado era reunit amb Sánchez i estableixen, tal com ja va considerar el Suprem, que l'acord de la Junta Electoral Central (JEC) no és conforme a dret, per la qual cosa ordenen a aquest organisme que publiqui la candidatura incloent-hi Puigdemont, Comín i Ponsatí.

Casado ha insistit, com ja van fer en el seu moment quan va recórrer la llista de Puigdemont davant la JEC, que consideren un "frau de llei" que Puigdemont, "fugit de la justícia espanyola", aspiri a representar Espanya per continuar fent "propaganda" pagada amb fons públics contra el mateix país al qual aspira a representar.

“Pensem que la democràcia espanyola no mereix aquest escarni de veure com persones que estan reclamades per la justícia volen representar el nostre país a unes eleccions europees per seguir fent propaganda pagada amb els nostres impostos i intentar traslladar la postveritat falsària que a Espanya no hi ha democràcia i no es respecten els drets i les llibertats polítiques”, ha dit el líder del PP.

Boye respon

L'advocat de Puigdemont, Gonzalo Boye, no ha tardat a reaccionar a la iniciativa de Casado. En un tuit, Boye s'ha burlat del popular i de la decisió de portar el cas al TC: "Sabem si l'assignatura de Constitucional també li van regalar?".