El líder del PP, Pablo Casado, no ha descartat aquest dimecres utilitzar qualsevol tipus de mecanisme contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, pel que considera la seva "alta traïció a Espanya" en admetre un diàleg amb els independentistes catalans en una taula i amb presència d'un relator.

En una entrevista amb EFE, Casado s'ha referit expressament a cridar els espanyols a mobilitzacions al carrer per protestar per aquesta negociació i, preguntat per la possibilitat d'una moció de censura, ha dit: "No descartem res".

El líder del PP ha qualificat a Sánchez de "felló", ha considerat que està deslegitimat per seguir en el govern espanyol a causa d'aquesta negociació que considera "el fet més greu en Democràcia des del 23 F".

"Ha de convocar eleccions"

"El president del govern espanyol ha de convocar eleccions immediatament i si no ho fa no descartem cap mecanisme per forçar-lo a complir amb la seva paraula i a escoltar el clam de la societat espanyola", ha afirmat Casado, apuntant directament a mobilitzacions als carrers.

Però tampoc ha descartat presentar una moció de censura perquè a Espanya "està havent-hi un cop a l'Estat" davant el qual el PP no es quedarà "croat de braços".

D'aquest cop a l'Estat, Sánchez "no és només partícip i responsable", com Casado li va advertir fa uns mesos, sinó que també el veu còmplice per no fer res i estar "col·laborant o ocultant" una negociació amb el president de la Generalitat, Quim Torra.

Per a Casado el fet que s'accepti una mediació entre Catalunya i l'Estat és "una cosa ignominiosa" per a Espanya i sobretot "inhabilitant" per a un president del govern espanyol que, a part de comptar amb només 84 escons, ha "mentit" en dir que convocaria eleccions després de la seva moció de censura.

Evita les comparacions del mediador que va fer servir Aznar amb ETA

Ha rebutjat qualsevol comparativa entre aquest relator plantejat ara pel govern espanyol i el mediador que va haver-hi en les converses que l'Executiu de José María Aznar va mantenir amb ETA durant la treva de finals dels 90, ja que llavors no es va negociar "res" amb la banda terrorista.

Per això, ha negat qualsevol tipus d'equivalència entre aquesta situació i la de la lluita antiterrorista més enllà que "l'agenda que estem veient a Catalunya és l'agenda d'ETA, és a dir la del nacionalisme que s'alia amb l'esquerra acomplexada i apaivagada" pensant que han de resoldre el suposat "desequilibri" de la Transició.

"Que ara mateix l'esquerra de Sánchez, com la de Zapatero, intenti reescriure la Transició cedint als nacionalistes, abans als etarres, ara als de la kala borroca catalana, és un error històric", ha recriminat Casado, qui ha advertit que ell, com a líder de l'oposició, no ho tolerarà.

Sánchez no pot seguir a La Moncloa perquè ha realitzat "actes de traïció" i està "traït a Espanya", ha afirmat, d'una manera que considera que està documentada.

"Rendició de l'Estat"

Al seu judici, des del mes d'agost s'està produint la "rendició de l'Estat" davant dels sobiranistes catalans i, ara mateix, el govern espanyol reconeix el document amb 21 mesures que li va presentar Torra, "un supremacistaracista i fanàtic", durant la reunió de desembre a Pedralbes.

A més, ha qualificat de "insult al Tribunal Suprem" que Sánchez pugui acceptar aquestes 21 mesures, de les quals set van directament contra l'alt tribunal, segons Casado.

I ha avisat a Sánchez que l'oposició legítima" del PP que li treu 50 escons d'avantatge al Congrés i té majoria absoluta al Senat no es quedarà "creuada de braços", davant un president que té a Torra, Pablo Iglesias i "els senyors de Batasuna" manant sobre 43 milions d'espanyols.

El president del PP ha aprofitat per a apel·lar als barons del PSOE "emmanillats", com Emiliano García Page i Javier Lambán, i els socialistes "assenyats", com Alfonso Guerra i Felipe González, perquè facin fora a Sánchez, com va fer en el seu moment el Comitè Federal del partit del seu lloc de secretari general.