El president del Partit Popular, Pablo Casado, ha demanat explicacions al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, sobre els "acords" que hagi pogut contreure el líder de Podemos, Pablo Iglesias, amb el dirigent d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, en el seu "vis a vis carcerari", i ha qualificat d'"inassumible" que "a Espanya mani un pres".

En un acte per presentar els caps de llista a les autonòmiques andaluses a Granada, Pablo Casado ha exigit a Pedro Sánchez que aclareixi "si està agenollat" davant "algú que vol destrossar Espanya" o que, en cas contrari, convoqui eleccions.

A la presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, que aquest dissabte ha rebut a Sevilla a Sánchez, que participa en el comitè director del PSOE-A, Casado també li ha demanat l'opinió sobre el fet que Iglesias "vagi a la presó a negociar" els pressupostos generals de l'Estat amb un "pres colpista", i que Sánchez no hagi "sortit a desmentir" aquest extrem.

Així mateix, ha lamentat la "gran immaduresa" de la portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, que, segons diu, "instrumentalitza la taula del Consell de Ministres" per "insultar l'oposició", alhora que li ha exigit que expliqui "per què ha ocultat quatre milions d'euros" de patrimoni en "palauets" i immobles.

Li ha recordat "el barem que va posar Pedro Sánchez" quan va arribar el govern en aquesta matèria, i li ha criticat que "no dona ni el torn de paraula als mitjans" en la roda de premsa dels divendres, i que "no ho fa perquè estan investigant" el seu patrimoni. "No pot utilitzar l'escut del Regne d'Espanya per criticar l'oposició, ha reblat Pablo Casado, que ha afegit que els ministres del "govern bonic" fan "el ridícul cada día" en l'àmbit internacional.

Pluja de crítiques

Casado ha explicat que, després de la "pluja de crítiques" que va rebre per la seva visita a Brussel·les a un acte "intern" de partit, la carta dels representants de la Unió Europea sobre el projecte de pressupostos afirma el que el PP va dir "que dirien", sobre el sostre de despesa, que "no són creïbles les partides", i "que els tornin a enviar quan estiguin aprovats per l'òrgan legítim", que és el Congrés dels Diputats.