L'educació ha de ser una competència estatal, encara que sigui administrada per les comunitats autònomes. Aquesta és una proposta del PP que Pablo Casado ha anunciat en el marc de la campanya per a les eleccions andaluses.

El president del PP ha anunciat avui que el seu partit esmenarà a la totalitat la reforma educativa que proposi el Govern socialista i que presentarà una proposta alternativa perquè l'educació sigui competència estatal encara que l'administrin les comunitats autònomes.

En un acte de la campanya electoral andalusa, Casado ha defensat que l'educació "ha de ser competència espanyola, de l'Estat," perquè així ho diu la  Constitució. Ha insistit que ha de ser l'Estat el titular de la competència. "No pot ser ja", ha afegit Casado, qui ha insistit que és la Carta Magna la que diu que l'educació és titularitat de l'Estat.

"No s'ha d'inventar la roda ni anar contra l'Estat de les autonomies. No s'ha de voler trencar la Constitució ni cal fer populisme", ha dit Casado en un missatge implícit a formacions com Vox, que aposta per la dissolució de les comunitats autònomes perquè l'Estat recuperi totes les competències.

El líder dels populars ha advertit que la llei que presentarà el Govern socialista pretén tombar una reforma, la del PP, amb la que s'havia aconseguit que una reducció del 7 per cent del fracàs escolar en poc més d'any i mig. Ara els socialistes, han lamentat, pretenen portar Espanya a "la cua de l'informe Pisa" amb el seu projecte.

A més a més, ha advertit que aquesta nova llei socialista pot portar a que no "es deixi als pares elegir l'escola ni l'educació" dels seus fills o a deixar en mans dels "independentistes" les competències en matèria de llengües cooficials, en lloc de fomentar el bilingüisme.

Ha augurat també que la llei socialista no permetrà avaluar els coneixements ni que es reforci l'ensenyament de les assignatures que necessiten els alumnes "per competir en un món cada vegada més globalitzat". "Nosaltres tenim la recepta" alternativa, ha dit Casado, que també ha recordat la seva proposta de que hi hagi equiparació salarial per a tots els professors a Espanya, com ja va dir ahir en un altre míting en el qual va recordar que els docents andalusos cobren menys que els seus col·legues d'altres comunitats.