Poc després que Pedro Sánchez anunciés a Barcelona que el Consell de Ministres aprovarà demà dimarts l'indult dels presos polítics, el líder del PP, Pablo Casado, ha acusat el president espanyol de voler "blindar un segon procés i buscar un canvi de règim". Al seu entendre, els indults "trampa" són un "desacatament a la legalitat" i un "desfalc a la sobirania", segons informa Europa Press.

El líder de l'oposició ha escenificat des del Parlament, en una reunió plenària dels grups del PP en el Congrés i el Senat, el seu rebuig contundent de la mesura de gràcia i ha arremès contra Sánchez per pretendre donar "continuïtat al seu projecte de canvi de règim" amb els indults i que per a això "destrueix les bases del sistema de convivència" i "desarma l'Estat" amb diverses "iniciatives letals".

 

Desacatament a la legalitat

Aquestes iniciatives letals són, en paraules de Casado, els "indults trampa" sense penediment, la reactivació d'una taula d'amnistia (la del diàleg) o la reforma del delicte de sedició. "Està lliurant Espanya als nacionalistes", ha denunciat el líder dels populars, que ha acusat Sánchez de protagonitzar un "desacatament a la legalitat" i un "desfalc a la sobirania".

Casado, en al·lusió a la condemna del Tribunal Suprem, ha recalcat que les decisions del poder judicial han "de prevaler" i ha subratllat que la sobirania nacional "resideix en el poble espanyol".

ines arrimadas manifestacion indultos - sergi alcazar

Inés Arrimadas en la concentració celebrada a Barcelona contra els indults / Sergi Alcàzar

Condemna de Vox i Cs

Més estrident, en la línia habitual, s'ha pronunciat el portaveu de Vox, Jorge Buxadé, que ha assegurat que "Sánchez ha anat a tornar a agenollar-se davant del colpisme, davant del separatisme, davant de la barbàrie, la desorganització, el caos i la violència als carrers". Davant dels crits d'amnistia que s'han escoltat en el Liceu, el representant de l'extrema dreta l'ha assemblat a un clatellot. "Cada vegada que vagi li caurà una altra vegada", ha augurat Buxadé, amb l'argument que "al nacionalisme si li dones un dit t'agafa la mà i si li dones la mà, el braç."

Per la seva part, la presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, el Govern ha tornat a humiliar a la meitat dels catalans "en confondre al separatisme amb Catalunya" i ha advertit que indultar als nou condemnats per l'1-O es fa en contra d'aquesta meitat. Sánchez, ha dit, "està avui a Barcelona fent teatre del dolent, disfressant-se d'home d'Estat quan l'únic que li importa és romandre a Moncloa".

 

Imatge principal, Pablo Casado durant la reunió amb els diputats i senadors del PP / Efe