Avui, dia de Sant Joan, s'ha celebrat a Valls la primera diada castellera des de l'inici de la pandèmia i ho ha fet en format de prova pilot. En una jornada tan important com aquesta, les emocions s'han intensificat amb la presència de Jordi Turull al balcó de l'Ajuntament. Just ahir, l'exconseller va abandonar la presó de Lledoners després de l'indult parcial concedit pel govern espanyol. 

Tant el públic com els castellers s'han mostrat entusiasmats amb la seva presència i l'han rebut amb una forta ovació quan ha aparegut a la balconada de la casa consistorial. La plaça del Blat, epicentre del món casteller i on s'ha celebrat aquesta diada estava engalanada amb llaços grocs i proclames independentistes. 

Jornada simbòlica 

En una piulada, Turull ha volgut agrair la rebuda i ha explicat que per ell és "un honor haver estat avui a Valls veient aquests herois de la Colla Vella i Joves Xiquets de Valls". A més, ha tingut un record per aquells castellers que van desplaçar-se fins a Madrid quan l'Estat els tenia empresonats a la capital i ha assegurat que aquest és un detall que "no s'oblida mai". 

TUIT JORDI TURULL CASTELLERS

 

La jornada ha tingut un to simbòlic i les colles han aixecat dos pilars de cinc per culminar la prova pilot que va començar a principis de juny, amb un estricte protocol anticovid, per poder reprendre l'activitat. Els castellers han passat test d'antígens cinc cops, l'últim aquest dijous al matí.  

No és la primera vegada que Turull assisteix a una diada castellera a Valls. L'octubre del 2017, també va poder gaudir dels castells amb motiu del dia de Santa Úrsula, patrona de la ciutat. Llavors, encara no havia estat empresonat i a la balconada de l'ajuntament estava acompanyat pel també conseller Carles Mundó.

Rebuda a Parets del Vallès

Ahir a la tarda, Turull va ser rebut amb alegria a la seva ciutat natal, Parets del Vallès (Barcelona). Centenars de persones es van reunir al parc de la Linera per donar-li la benvinguda després de 1.220 dies tancat a la presó. Turull va ser regidor d'aquest municipi entre 1987 i 2003. Després de la trobada amb els seus veïns, va admetre que s'havia emocionat "molt" i va explicar que volia que la gent de Parets se sentís "digne" d'ell per la solidaritat que li han mostrat durant els anys de presó.