El recentment nomenat ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, el socialista Óscar Puente, ha estat increpat de nou, aquesta vegada en un vol d'avió i per un passatger que li ha dit "traïdor". Aquest dilluns, Puente presidia a Brussel·les la reunió del Consell de Transport, Telecomunicacions i Energia i ha agafat un vol a Madrid per desplaçar-se fins a la capital belga. Quan la resta de passatgers encara estava pujant a l'avió i Puente ja era al seu seient, un home l'ha increpat dient-li "traïdor". Segons les imatges difoses a xarxes socials, presumptament pel mateix home que l'escridassa, la persona que increpa es dirigeix al ministre preguntant-li "si no fa servir el Falcon", l'avió oficial de l'Exèrcit a disposició dels membres del govern espanyol per viatges oficials. Puente respon que "no" i diu que està parlant per telèfon, mentre el passatger que l'increpa li pregunta per què viatja en classe 'business' i li diu dues vegades "traïdor".

Segona vegada que increpen Óscar Puente

Puente va sofrir un incident similar el passat mes de setembre, quan en un AVE entre Valladolid i Madrid un viatger el va increpar citant a Carles Puigdemont. La topada entre els dos homes es va produir quan Puente estava assegut al seu seient i el passatger del costat el va començar a increpar. Puente va demanar al personal de l'AVE que el passatger fos desallotjat del tren que cobria el trajecte entre Valladolid i Madrid. Tanmateix, finalment, no va ser necessari i el tren va poder seguir el seu trajecte, tot i que va acumular un endarreriment de 45 minuts a causa de l'incident. Tot i que la topada no va anar a majors, el diputat socialista, que seria nomenat ministre dos mesos després, va demanar que es personés la Policia i va confirmar que presentaria una denúncia. Aquell dia, Puente es disposava a viatjar a Madrid per a assistir en el Congrés dels Diputats a la segona votació de la fallida investidura d'Alberto Núñez Feijóo (PP), al qual havia donat la rèplica per part del PSOE des de la tribuna.

El primer acusador d'Óscar Puente, qui el va increpar a l'AVE, va ser detingut per la policia uns dies més tard. Es tracta de Lucas Burgueño, el val·lisoletà que es va fer conegut perquè va increpar el diputat socialista per Valladolid quan viatjava en AVE. La detenció va ser per ser l'autor, presumptament, dels delictes de revelació de secrets, coaccions, amenaces i danys. La Policia Nacional el va detenir el diumenge 29 d'octubre a la tarda davant d'una ordre de cerca i detenció i personació vigent motivada per una denúncia formulada contra ell aquell mateix dia com a presumpte autor dels delictes de revelació de secrets, coaccions, amenaces i danys.