Daniel Viondi, el regidor del PSOE a l'Ajuntament de Madrid que aquest dijous ha estat expulsat del ple després d'haver tocat la cara de l'alcalde, José Luis Martínez Almeida, ha dimitit del seu càrrec. Davant la polèmica generada pel seu gest, que Almeida ha definit com a "amenaçador", Viondi havia demanat disculpes a través de les xarxes socials, però el partit l'ha instat a entregar l'acta de regidor, i finalment així ho ha fet.

El PSOE de Madrid sol·licita a Viondi que entregui l'acta de regidor

El secretari general del PSOE madrileny, Juan Lobato, ha demanat disculpes a Almeida en nom del partit i ha defensat en un missatge a X que el PSOE és "respecte i educació sempre". En aquest sentit, ha argumentat que els representants socialistes han de ser "responsables de donar bon exemple", i per això, davant el comportament de Viondi, li han demanat que entregui l'acte de regidor. "Al partit es prendran les decisions corresponents", ha afirmat Lobato. Pocs minuts després, en una breu piulada, el regidor madrileny ha confirmat que deixava l'acta, i ha recordat que ja havia demanat disculpes.

El PP associa Viondi amb Sánchez

La dimissió de Viondi s'ha produït després que la cúpula del PP hagi mostrat el suport a Almeida i hagi exigit la sortida del regidor socialista, el comportament del qual han definit com a part de "l'estil sanchista". 

El coordinador general del PP, Elías Bendodo, ha comparat l'actitud del regidor madrileny amb la intervenció del diputat del PSOE Óscar Puente a la investidura de Feijóo. "No és més que un altre deixeble fent mèrits davant de Pedro Sánchez. Aquest és l'estil sanchista: crispació i xuleria", ha indicat. S'ha expressat en una línia similar la secretaria general del partit, Cuca Gamarra, que ha lamentat que "no hi ha institució en la qual el PSOE no perdi els papers". 

El vicesecretari d'Organització del PP, Miguel Tellado, ha anat més enllà i ha reclamat al president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, una "disculpa immediata". "Aquest és el PSOE de Pedro Sánchez, un partit que ha esdevingut un partit de violents", ha apuntat en un vídeo difós en xarxes socials.

Almeida ha explicat en declaracions als mitjans després del ple que Viondi se li ha apropat mentre en to "desafiant" li deia "t'estàs equivocant". L'alcalde ho ha valorat com un "acte d'intimidació i de violència física i verbal inadmissible i incompatible amb la condició de regidor a l'Ajuntament de Madrid".