L'epidemiòleg Oriol Mitjà ha estat avui contundent en un llarg fil de Twitter, i ha afirmat, el al·lusió a les autoritats sanitàries, que si els líders polítics li haguessin fet cas "potser (només potser) s'haurien salvat vides". Mitjà s'ha mostrat sorprès perquè troba que l'ataca gent que abans l'aplaudia. "M'apedreguen els que abans em lloaven", ha afegit.

Ha insistit que no incomoda el fet que denunciï la realitat dels nens pobres a l'Àfrica, "però sí la realitat de la gestió de la pandèmia". "Ells tenen els megàfons i la malvolença. Jo l'entrega i l'evidència científica. Que cadascú jutgi", ha indicat en al·lusió a l'ofensiva contra l'epidemiòleg que han emprès alguns diaris.

Mitjà ha fet una recopilació de declaracions avisant del risc de la Covid-19 des de meitats de febrer, inclosa la recomanació de suspendre el Mobile i d'anar preparant els hospitals

Mitjà ha reivindicat que ell "resistirà la prova de l'hemeroteca", i ha donat per fet que el temps ho posa tot a lloc. "El culpable no és qui avisa dels riscos, sinó qui no els afronta o no és prou prudent. Reconeguin que he treballat de valent i redirigeixin els atacs a un altre", ha recomanat. 

L'estudi que va fer l'equip d'Oriol Mitjà sobre el coronavirus ja ha estat publicat a la revista Science, i conclou que la hidroxicloroquina no aporta beneficis per evitar el contagi del virus.