Organitzacions feministes estudiaran si existeixen arguments jurídics per demanar la il·legalització de Vox per atacar el principi d'igualtat recollit a la Constitució i també es plantegen querellar-se contra els seus dirigents per injúries. Ho han anunciat en un acte conjunt celebrat a Madrid per criticar la postura el partit sobre les polítiques de protecció de les dones.

Durant l'acte, han anunciat tot un any de mobilitzacions, amb un primer gran acte davant el Parlament d'Andalusia el 15 de gener. També han carregat contra Cs i PP per accedir a negociar amb el partit ultradretà i consideren que són "còmplices" per accedir a usar com a "moneda de canvi" els drets de les dones en la negociació a Andalusia.

Més d'un centenar d'associacions de dones han signat el manifest 'Ni un pas enrere' i han explicat que plantegen tot un any de mobilitzacions, que arrencaran el proper 15 de gener amb una manifestació davant del Parlament d'Andalusia i que serà el "tret de sortida" per a les mobilitzacions del 8 de març. 

La presidenta de l'Associació de Dones Juristes Themis, María Ángeles Jaime de Pablo, anunciat que també estan estudiant querellar-se contra el partit ultradretà per injúries