El presumpte agressor de la Ciutadella ha estat deixat en llibertat amb càrrecs aquest dimecres a la tarda. El magistrat del Jutjat d'Instrucció número 32 de Barcelona ha dictat contra ell una ordre d'allunyament de 500 metres a petició de la fiscalia. La decisió judicial arriba després que l'home hagi estat detingut aquest matí per la policia espanyola, a qui la víctima va denunciar ahir el cas.

L'individu s'ha negat a declarar davant del jutjat de guàrdia, i ara la investigació, per almenys un delicte de lesions lleus amb l'agreujant de discriminació per motius d'origen, anirà a càrrec del Jutjat d'Instrucció número 7, que també tindrà en compte la denúncia de l'home contra la dona, nascuda a Rússia.

La víctima va interposar dimarts una denúncia davant la policia espanyola. Tot i que el més habitual hagués estat denunciar el cas als Mossos d'Esquadra, la dona va insistir a fer-ho davant la policia espanyola i acompanyada d'un advocat cedit per Ciutadans, partit on milita el seu marit. De fet, la formació també va presentar una denúncia a la fiscalia superior de Catalunya per "delicte d'odi" .

L'home, en canvi, va interposar una denúncia contra la dona davant dels Mossos, el cos que portava el cas, havia presenciat els fets i havia presentat les diligències a la fiscalia. La policia catalana va descartar que es tractés d'una agressió amb motivacions polítiques, però ara no pot entrar a valorar els fets perquè no disposa de la versió de la víctima.

Els fets

Segons els Mossos, l'agressió es va produir durant una forta discussió entre un veí de Ciutat Vella que passejava la seva mare en cadira de rodes i la dona -parella d’un militant de Ciutadans-. Segons els agents que van intervenir en els fets, l’home hauria renyat, de molt mala manera, els fills de la víctima perquè jugaven a arrencar llaços i llençar-los per terra. Als tres menors els va recriminar que “embrutessin la ciutat”.

Quan la mare va defensar els fills, l’agressor va encarar-s'hi cridant-li que marxés al seu país -és russa nacionalitzada espanyola- i li va donar un fort cop de puny a la cara. Tot plegat sense cap al·lusió política respecte els llaços grocs, els presos polítics o l'independentisme.