El periodista turc Can Dündar, exiliat a Alemanya per les seves crítiques al president Recep Tayyip Erdoğan, veu "necessari" córrer el risc de viatjar a Barcelona per participar a la Diada per tal de “desafiar" l’ordre de detenció internacional que pesa sobre ell.

En declaracions a l’ACN, Dündar ha recordat que el 2017 les autoritats espanyoles van arrestar Dogan Akhani, un escriptor turc del qual el govern d’Erdoğan també demanava l’extradició, i cada vegada que viatja a l'estat espanyol tem córrer la mateixa sort.

Dündar forma part de la cinquantena de personalitats internacionals que l’organització Foreign Friends of Catalonia ha convidat al país durant la Diada. La delegació va ser rebuda pel president Quim Torra al Palau de la Generalitat aquest dimecres al migdia.

Dündar ha comparat la repressió al seu país amb la situació dels presos polítics. "És el mateix: empresonar persones per les seves idees. Nosaltres tenim presos polítics i Espanya també. No veig cap diferència entre empresonar algú a Espanya per defensar el seu dret a demanar un referèndum i fer el mateix amb un líder kurd,” ha assegurat Dündar. 

El periodista també ha lamentat que l’estat espanyol doni “un molt mal exemple d’Europa" que el govern turc utilitza per defensar-se davant dels que l’acusen de reprimir la dissidència: "Ahir estava mirant la televisió i un ministre turc va dir: ‘ens estàs criticant, però mira Espanya; [la nostra] és una actitud totalment europea".