Un informe del Ministeri de l'Interior espanyol revela que l'operatiu policial contra el referèndum va prioritzar els col·legis amb menys resistència. Això és el que assegura el digital La Directa, que ha tingut accés als detalls de l'operatiu de l'1 d'octubre a la ciutat de Barcelona.

Segons el document que han consultat, elaborat per la Unidad de Coordinación Operativa Territorial de la Jefatura Superior de Policía, a Barcelona es van definir diversos nuclis operatius d'actuació assignant un responsable policial per a cadascun. La conflictivitat previsible que hi podia haver va fer que es descartessin intervencions a diversos col·legis dels districtes de Gràcia i Sants-Montjuïc.

El digital exposa que la capital catalana es va dividir en vuit sectors i que es va establir una franja horària prioritària d'intervenció, entre les 7.30 h i les 10 h del matí. A més a més, aquests informes expliquen que el Ministeri de l'Interior va escollir noms d'animals per referir-se a les unitats i els responsables operatius; així, hi havia els comandaments Puma, Camel, Lobo, Raya, Gamo...

El districte de Nou Barris va ser, amb diferència, el més afectat per la violència policial, i el responsable operatiu de l'actuació va ser Gamo 1, amb la participació dels grups 2, 3 i 5 de la Unitat d'Intervenció Policial de Màlaga i una dotació conjunta de 136 antiavalots.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat