La monarquia està condemnada a ser portada un dia més. Avui, però, el protagonisme el comparteixen a parts iguals pare i fill, i enmig de tot plegat un Pedro Sánchez que ha sortit al rescat del Felip VI per encapsular-lo davant les revelacions que, dia sí dia també, donen detalls de la trama organitzada per l’emèrit per amagar la milionària comissió saudita pel contracte de l’AVE de la Meca.

La novetat avui és La Vanguardia, que, seguint amb la seva llarga tradició monàrquica, s’apunta a la campanya que s’ha posat en marxa des de la Moncloa per salvar la institució. El diari dels Godó posa en valor la feina feta per la Casa Reial per distanciar-se del rei Joan Carles i de les seves activitats, que ara investiga la Fiscalia Anticorrupció del Tribunal Suprem. La consigna és salvar el rei, perquè allò que ha fet el pare no pot empastifar el fill. Un nou servei a la causa.

lavanguardia

Portada de La Vanguardia del 9 de juliol del 2020

Per contra, el trident mediàtic de la dreta manté el focus en la figura de l’emèrit. La Razón, que s’ha erigit en el defensor en cap de Joan Carles I, denuncia que Sánchez ha abandonat el rei emèrit i censura el canvi d’estratègia de la Moncloa (encara que sigui per protegir la Corona). Amb tot tornen a avisar que no està clar que la investigació contra l’anterior cap d’Estat, l’inviolable, tiri endavant i parlen de falta de recorregut de les acusacions.

Confidències

El Mundo, per contra, dona veu a Joan Carles I a través de les “confidències” que ha fet al seu entorn. L’emèrit envia un missatge a través del seu entorn al seu fill Felip, a qui retreu que l’hagi deixat sol i l’avisa que s’equivoca. Aquest entorn insisteix que els 65 milions d’euros no són de cap les maneres comissions per l’AVE, sinó —no s’ho perdin— un “agraïment saudita per la seva amistat pública”. D’amics d’aquests no n’hi ha gaires, oi? Ah, i recorden que una amant desairada “és una bomba”. Un avís a Felip VI?

I un dia més l’ABC mira cap a una altra banda. El rotatiu carrega contra Pedro Sánchez, però no pel seu posicionament davant l’escàndol reial si no per... no haver tingut en cap moment la intenció de pactar amb el PP.  Com diu la cançó de Serrat, cada loco con su tema...

larazon

La portada de La Razón del 9 de juliol del 2020

elmundo

La portada d'El Mundo del 9 de juliol del 2020

abc

La portada de l'ABC del 9 de juliol del 2020

elperiodico

La portada d'El Periódico del 9 de juliol del 2020

elpuntavui

La portada d'El Punt Avui del 9 de juliol del 2020

elpais

La portada d'El País del 9 de juliol del 2020

ara

La portada de l'Ara del 9 de juliol del 2020