La Guàrdia Civil ha deixat en llibertat l'extresorer de CDC, Andreu Viloca, l'exresponsable de l'organització de CDC, Francesc Sánchez, el directiu de la constructora Oproler, Josep Maria Bassols, i l'empresari Fèlix Pasquina, l'exregidor a l'Ajuntament de Barcelona Antoni Vives i el delegat a Madrid de l’empresa Oproler, Sergio Lerma. Cap d'ells ha declarat davant del jutge. 

Els dos arrestats que quedaven a Tarragona, l’exdirector general d’Infraestructures.cat, Josep Antoni Rosell, i l'exconseller delegat de Copisa, Xavier Tauler, també ha estat deixats en llibertat prop de les vuit del vespre.

L'exresponsable d'organització de CDC, Francesc Sánchez, ha quedat en llibertat aquest matí després de passar la nit detingut a la comandància de la Guàrdia Civil a Tarragona. Moments abans de la sortida en llibertat, la seva advocada havia demanat l'alliberament immediat del seu client. La lletrada ha argumentat que la causa de l’Operació Pika està secreta i que no es coneixen les causes del seu arrest, que es va produir aquest dijous.

L’advocada ha fet aquestes declaracions durant un matí de divendres en què la Guàrdia Civil ha començat a prendre declaració als vuit detinguts en l’Operació Pika que han passat la nit a la Comandància de Tarragona. Posteriorment, estava previst decidir si els detinguts quedaven en llibertat o passen a disposició del jutge del Vendrell en les pròximes hores. 

Segons fonts judicials, els agents han estat analitzant durant tota la nit la documentació intervinguda en els registres i n’estan informant als fiscals anticorrupció, que no assisteixen a les declaracions.

Les altres deu persones que van ser detingudes durant aquest dijous van quedar en llibertat un cop finalitzats els escorcolls. Entre ells destaquen el president del Port de Barcelona, Sixte Cambra; l’exgerent de l’Ajuntament de Barcelona i actual director de la Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, i el director general de BIMSA, Àngel Sánchez, a més de diversos empresaris de la construcció.