El Rei Joan Carles "ha evolucionat satisfactòriament durant les primeres hores del postoperatori" després que se li realitzessin aquest dissabte tres bypass, segons el comunicat mèdic que ha emès aquest diumenge l'Hospital Universitari Quirónsalud en Pozuelo de Alarcón (Madrid).

"El pacient està despert, amb situació neurològica normal, respirant espontàniament sense suport ventilatori i amb mínim suport vasoactiu", segons ha informat la directora gerent de la clínica, Lucía Alonso. A més, ha afegit que s'ha aixecat i ha començat a ingerir aliments i que presenta "bon estat d'ànim".

Tanmateix, continuarà en la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l'hospital, on es troba des que va sortir de l'operació aquest dissabte, com "és habitual en aquest tipus de procediments", tal com es va apunta aquuest dissabte des de l'hospital.

Al Rei emèrit, els metges li van realitzar tres bypass aortocoronaris durant una operació que va durar diverses hores i que va finalitzar aquest dissabte poc abans de les 15.00 hores.

El pròxim comunicat mèdic es facilitarà demà dilluns a les 12.00 hores.