La comissió d'investigació de l'Operació Catalunya del Parlament ha citat a declarar en el marc de la seva investigació el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, el cap de gabinet del president, Jorge Moragas, l'exministre Jorge Fernández Díaz, i l'expresidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, entre d'altres.

Ho ha fet en la primera sessió de la comissió, on els diferents grups han aprovat les compareixences que reclamaran. Així, amb el vot majoritari dels grups -només el PP català ha votat en contra de la pràctica totalitat dels noms proposats, i PSC, C's i CSQP s'han abstingut en alguns- ha fet que s'aprovi cridar perquè compareguin els alts càrrecs del govern espanyol citats, així com també l'exdirector de la Policia, Ignacio Cosidó, l'excomissari José Manuel Villarejo i l'ambaixador d'Espanya a Andorra, Manuel Montobbio.

Les compareixences davant les comissions d'investigació, segons la seva regulació, sol es poden requerir en relació amb qüestions que són competència de la Generalitat, i els requeriments han de ser signats per la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. La notificació del requeriment s'ha de fer 15 dies abans de la data de la compareixença i, en cas que no tingui lloc, es reiterarà tres dies després; en cas que la persona convocada desatengués, voluntàriament, el requeriment de compareixença, la Mesa del Parlament donarà compte al Ministeri Fiscal, a efectes de substanciar la responsabilitat penal que pugui correspondre.

Per contra, el vot de JxSí, el PP català i la CUP ha evitat que els exconsellers del Govern Felip Puig, Germà Gordó i Francesc Homs, el director d'Antifrau, Miguel Ángel Gimeno, o el director dels Mossos, Manel Prat, hagin estat cridats a comparèixer com demanava C's en considerar que la comissió ha de parlar "d'espionatge polític" en general i no només de l'Operació Catalunya.

Els altres citats

A més, han estat aprovades també les crides a comparèixer a l'exdirector de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, els excomissaris de la Policia Enrique García Castaño i Eugenio Pino, el que fou responsable de la Unitat d'Afers Interns de la Policia Marcelino Martín Blas, els excap de la UDEF José Luís Olivera i Manuel Vázquez, l'inspector en cap Bonifacio Díaz i el seu predecessor José Angel Fuentes Gago, o l'exagregat d'Interior a l'ambaixada d'Espanya a Andorra, Celestino Barroso. De la mateix manera, els detectius de l'agència Método 3 Julián Peribañez i Antonio Tamariz, així com el seu director, Francisco Marco, també seran citats al costat de càrrecs intermitjos de la Policia espanyola o la secretària general del CNI, Beatriz Méndez de Vigo. 

El director general de la Policia, Germán López Iglesias, i el Fiscal Superior de Justícia de Catalunya, José María Romero de Tejada, també s'han inclòs en el llistat de citats, però han quedat fora noms com el del fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, o l'exfiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, gràcies al vot de JxSí i el PPC. 

En total, han estat 54 persones les citades a comparèixer. La majoria són càrrecs o exresponsables polítics i policials, però també hi ha noms com els dels periodistes Patricia López, Carlos Bayo, Eduardo Inda, Ernesto Ekaizer, Francisco Marhuenda, Pedro García Cuartango, o David Fernàndez, que també va ser diputat de la CUP, alts directius de la Banca Privada d'Andorra com Higini Cierco o Joan Pau Miquel, i l'exparella del primogènit de la família Pujol-Ferrusola, Victòria Álvarez, completen el llistat.