L'oncle d'un dels CDR detinguts el passat 23 de setembre en l'Operació Judes ha denunciat coaccions per part de la Guàrdia Civil durant el trasllat a Madrid en una entrevista feta aquest dissabte al Preguntes Freqüents de TV3.

Es tracta de David Ros, oncle de Jordi Ros, qui ha explicat que fins aquest dijous no han aconseguit que l'advocat escollit per la família, que forma part del col·lectiu Alerta Solidària, pugui veure's amb ell. "Fins ara hi havia un advocat d'ofici que és una cosa que no hem entès en cap moment. Aquest advocat no es va posar en contacte amb nosaltres ni sabíem qui era", ha assegurat.

Segons ha explicat el mateix David Ros, el seu nebot detingut hauria designat un advocat d'ofici a mode de protecció. "Hi ha altres detinguts que diuen que en el viatge a Madrid va haver-hi intents d'interrogatori per part de la Guàrdia Civil", ha denunciat.

En el mateix plató de televisió també ha intervingut Eduardo Cáliz, advocat d'Alerta Solidària, qui ha acusat la Guàrdia Civil de no comunicar la detenció del Jordi al col·legi d'advocats de Sabadell, acció a la qual està obligada. 

"Quan van arribar a Madrid ens van comunicar que el Jordi havia designat un advocat d'ofici. Ens va sorprendre moltíssim, però no ens sorprèn quan tenim en compte que és una operació política i portada per la Guàrdia Civil, que fa servir totes les artimanyes possibles per portar la causa per on volen", ha afirmat.

David Ros també ha explicat com va ser la detenció de la Guàrdia Civil al seu nebot. "La Guàrdia Civil va arribar a casa del Jordi a les quatre o quarts de cinc de la matinada. En Jordi era a casa del seu germà, que està al mateix replà. No sé que va passar amb en Jordi, però sí amb el seu germà. Li van posar la pistola al cap i el van emmanillar. Va estar tres o quatre hores a l'escala emmanillat fins que va poder entrar a casa seva", ha relatat.

"Es van fer escorcolls a casa d'en Jordi i el seu germà. Cap a les sis de la matinada van anar a casa dels pares, que estaven els dos al llit. És un matrimoni de 75 anys ell i 73 anys ella. No va ser fins a les dues del migdia que es van poder vestir. Es van endur tots els suports magnètics que tenia, tota la música, tots els documentals", ha explicat. "Un guàrdia civil va amenaçar el germà d'en Jordi de pegar i detenir tota la família si el mateix Jordi no col·laborava", ha afegit.

Al programa també ha sigut entrevistat l'alcalde de Folgueroles, Xevi Roviró, qui ha detallat com va ser la detenció del Txevi Buigas -un altre dels set CDR detinguts i traslladats a Madrid- al seu domicili de Sant Pere de Torelló.