L'oncle de l'alcalde de Mataró nega qualsevol tipus de vinculació ni interès en els macroprostíbuls, després que el mateix batlle, David Bote, l'hagi assenyalat com a part interessada en el negoci dels bordells que des de l'any 2010 litiguen per instal·lar-se a la ciutat: "No tinc ni he tingut cap relació amb això, ni tinc cap interès en si es fa o es deixa de fer", ha explicat.

L'home, ja jubilat, lamenta que s'hagi difós informació "falsa", així com el fet que hagi transcendit la seva identitat. En una carta enviada a través dels canals de comunicació del PSC, Bote va fer públic el nom complert del seu oncle i ara l'home estudia si es querella contra l'alcalde per difamació o bé presenta una demanda de conciliació amb l'objectiu que es retracti.

L'afer va esclatar aquest dimecres, després que l'alcalde de Mataró fes pública una declaració oficial entrada per registre a l'Ajuntament en la que assenyalava el seu oncle com a part interessada en la instal·lació de dos macroprostíbuls a la ciutat. Bote va explicar que es tractava d'un exercici de transparència, a l'hora que deplorava l'actitud del seu familiar i es mostrava ferm en la lluita contra aquest tipus de negoci.

L'oncle, però, nega qualsevol vinculació amb el negoci i es mostra incrèdul davant la informació difosa, tant pels canals de comunicació del propi consistori com del PSC. L'agrupació socialista de Mataró, de fet, va fer públic el nom complert del familiar de l'alcalde, acompanyat d'una carta en la que Bote assegurava que "com alcalde, la família que més m’importa és la ciutadania de Mataró".

Disputa des de 2010

Aquesta disputa familiar és el darrer episodi d'un cas que es remunta a l'any 2010, quan un empresari, Josep Maria Colomer Ribot, va demanar llicència per construir dos grans prostíbuls al polígon Les Hortes de Mataró. El consistori ha intentat impedir per diferents vies el projecte, però una resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de l'any 2015 i una darrera del Tribunal Suprem, del passat mes de maig, donen la raó a l'empresari.

Amb tot, però, el projecte continua aturat perquè la llicència mai es va arribar a executar i ara està caducada. L'Ajuntament defensa que si l'empresari vol tornar-la a demanar ha de reiniciar tots els tràmits i, entretant, es treballa per aprovar un nou planejament urbanístic que impedeixi projectes d'aquestes característiques a la ciutat. L'oncle de l'alcalde reitera que es manté al marge de la polèmica, de les decisions de l'Ajuntament i dels negocis d'aquest empresari.