Una immensa majoria dels partits i de la societat catalana defensen la necessitat que s'acordi una llei d'amnistia que serveixi per passar pàgina de tots els casos de persecució judicial que s'han desencadenat des de l'1-O. En aquesta reivindicació hi coincideixen JxCat, ERC, la CUP i també els comuns. Òmnium Cultural lidera des de fa setmanes una campanya específica per pressionar per l'amnistia. Avui l'han dut al Parlament. 

Coincidint amb el dia que Oriol Junqueras ha sortit per primera vegada de Lledoners en aplicació de l'article 100.2, Marcel Mauri s'ha reunit amb el president de la cambra catalana, Roger Torrent. Dies enrere va fer el mateix amb el president de la Generalitat. El vicepresident d'Òmnium ha reconegut que assolir aquesta fita serà difícil i que caldrà "molt d'esforç i molta lluita". 

 

La finalitat de l'amnistia, tal com ell mateix a explicat, és que no només se'n beneficiïn els nou presos condemnats per sedició, sinó també "el conjunt de més de mil persones que han patit repressió des de l'1-O". Alhora, ha recordat que els permisos que s'estan començant a concedir als líders independentistes presos "en cap cas són llibertat". 

Mauri s'ha referit també a les permanents disputes entre Junts per Catalunya i Esquerra Republicana. Ha reconegut sentir "preocupació per la falta d'unitat" i si bé s'ha queixat de "falta d'empatia per part de tots", ha volgut deixar clar que "l'origen de la divisió política és sempre la repressió". En aquest sentit ha reflexionat que "si tots poguessin parlar-se amb llibertat i no des de l'exili o la presó segur que això no passaria".