Òmnium Cultural ha engegat una nova campanya per fer créixer l’entitat. A través d’un vídeo, l’entitat anima la ciutadania a participar activament dels "mesos decisius que vénen per davant amb la mirada posada al referèndum". Amb el lema "Hi has de ser!", Òmnium convida tothom a fer-se soci de l’entitat amb l’objectiu de "caminar plegats i guanyar la República catalana a les urnes".

Mitjançant la metàfora d’un cub de Rubik, la campanya mostra els diferents escenaris on opinen que el sobiranisme serà clau de cara al referèndum, com les mobilitzacions al carrer, el suport als càrrecs electes imputats o les lluites compartides per la cohesió social, com la immersió lingüística i contra les desigualtats, entre d’altres. 

El clip, de prop d'un minut i mig, recull fragments de discursos públics del seu president, Jordi Cuixart, en defensa del referèndum i del dret a decidir, intercalant-ho amb imatges de mítigs, la gala del premi d'Honor de les Lletres Catalanes o de les mobilitzacions dels últims 11-S.