Compte enrere per la celebració del Consell de Ministres d'aquest divendres 21 de desembre a Barcelona, com a conseqüència cada vegada es té més informació de les accions de protesta que es duran a terme. 

L'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural participaran en les protestes i, en una entrevista a Catalunya Ràdio, han garantit que per part seva no hi haurà cap mostra de violència. Les dues entitats independentistes, que faran accions per separat, han coincidit en instar al govern espanyol a prometre com ells que no hi haurà violència. 

Òmnium convoca el 21-D a un Consell de Ministres Popular molt a prop del lloc de la reunió de l'executiu espanyol, la Llotja de Mar, "un consell que representarà el que no vol representar el Consell de Ministres real", ha explicat el dirigent de l'entitat. Per la seva banda, l'ANC crida a "venir amb cotxe a Barcelona el 21-D i a fer-ho amb molta calma", ha exposat Paluzie. 

"El 21-D no serà un dia normal"

Elisenda Paluzie ja pot avançar que el 21 de desembre "no serà un dia normal" perquè "no és normal que tenint presos i no respectant el resultat de les eleccions de fa un any, ara vinguin a Barcelona", ha etzibat la presidenta de l'entitat. En la mateixa línia, ha recordat que "durant el franquisme també es feien Consells de Ministres a Barcelona".

Marcel Mauri dona la raó a la líder de l'ANC i afegeix que "venir a fer un Consell de Ministres en aquestes condicions no ajuda a desinflamar la situació".

Actes separats

Òmnium i l'ANC participen per separat a les mobilitzacions del 21-D, tot i això, Mauri ha matisat que "les dues entitats sempre s'acompanyen, però treballen per separat per buscar el seu propi accent". A l'acció que sí que donen suport totes dues entitats és a la manifestació unitària que hi ha convocada divendres a la tarda. 

Amb qui també intenten estar en contacte les entitats independentistes és amb els Comitès de Defensa de la República (CDR), un contacte que qualifiquen de "difícil" ja que "no tenen una organització com la nostra; no hi ha un president". A més, Paluzie subratlla que "molts CDR no poden explicar obertament que en formen part per por a la repressió".

Finalment, Paluzie ha admès que una independència que sortís d'un referèndum pactat "sempre seria millor perquè té menys conseqüències de transició", si més no, ha demanat que no es deslegitimitzi el valor del referèndum de l'1 d'octubre.