El quiosc avui és promet una setmana calenta: la situació sanitària més que preocupant a Madrid amb el pols que manté la presidenta Ayuso amb el govern espanyol, la imminent inhabilitació del president Quim Torra i la batalla per la renovació del poder judicial són les qüestions que ocupen les portades esquitxades, això sí, per un munt de banderes espanyoles per recordar les víctimes del coronavirus.

L’obstinació d’Isabel Díaz-Ayuso d’anar a la seva i no atendre les demandes del ministre Salvador Illa per adoptar mesures més dràstiques per contenir la segona onada de la pandèmia del coronavirus centren l’atenció de les portades de Madrid. L’amenaça d’un 155 sanitari està més que present. La Razón, fa de portaveu de la presidenta, i dona per fet que Moncloa intervindrà Madrid les pròximes hores. El diari de Marhuenda torna a col·locar la presidenta com una víctima política del govern de Sánchez, que només busca desgasta-la i, oblidant completament la greu situació epidemiològica que viu la Comunidad, es dedica a relatar els efectes que tindria per a la població un nou confinament: depressió i  trastorns obsessius.

El Mundo també dona peixet al govern d’Ayuso, amb una conseller de Justícia que alerta dels perills que, al seu parer, tindria la intervenció de la sanitat madrilenya per part del govern de Pedro Sánchez i com és habitual entre els populars, amenaça amb dur als tribunals l’executiu espanyol si declarar l’estat d’alarma. L’ABC, que omple la seva portada-pòster de banderes espanyoles, destaca les víctimes mortals de la segona onada de la pandèmia i acusa a l’Institut Nacional d’Estadística d’amagar les dades reals.

El País, sempre oficialista, confia en que la negociació eviti el 155 sanitari i dona a Ciutadans -aquell que ha de donar al PSOE el vots necessaris per tirar endavant els pressupostos de l’Estat- un paper rellevant per a la resolució de la crisi a la Comunidad. Són ells, els taronges, el que parlem amb el ministre Illa.

larazon

elmundo

abc

elpais

 

Des de Catalunya també s’està pendent d’allò que passi a Madrid i també posa la mirada en el nadal, després que la consellera Vergés ens avises aquest diumenge que aquestes festes estaran marcades per la pandèmia i les reunions familiars, amb tota probabilitat, no podran superar les sis persones.

Precisament sis són els nomenaments que pretén fer aquesta setmana aquest Consell General del Poder Judicial que està pendent de renovar-se des de fa prop de dos anys, un poder judicial que (amb la connivència i alguna cosa més del PP) governa a la seva i planta cara l’executiu i el legislatiu.

elpunt avui

elperiodico cat

lavanguardia

ara