L’Oficina Espanyola de Patents ha impedit que un empresari espanyol posi a la seva empresa d'embotits el nom pejoratiu de Pig Demont. El president a l'exili, Carles Puigdemont, va denunciar el nom perquè el logo de la marca a més és la cara d’un porc amb les seves ulleres i pentinat.

En la seva resolució, l’Oficina Espanyola de Patents suspèn l’ús del nom. "És contrari a la llei, a l’ordre públic i als bons costums, atès que el signe sol·licitat fa al·lusió de manera ofensiva a un expresident d’una comunitat autònoma, cosa que pot ferir la sensibilitat d’una part de la societat", assenyala. 

L’oficina també subratlla que la prohibició de l’ús del nom Pig Demont és per la semblança de la marca amb el president, “que per a la generalitat del públic identifica una persona diferent del sol·licitant, sense aportar la deguda autorització”.

El propietari de l’empresa d’embotits afirmava que el nom de Pig Demont no tenia res a veure amb Puigdemont, però no se l'han cregut.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat