El cap de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, hauria vulnerat la pròpia llei de l'oficina en incomplir la llei de la confidencialitat de les investigacions. De Alfonso hauria revelat secrets sobre les investigacions de l'Oficina en fer públic que estan investigant un presumpte finançament il·legal del Partit Socialista de Catalunya (PSC). Ho ha fet en l'entrevista que li han fet al Telenotícies de Tv3 just després que el diari Público informés que el ministre de l'Interior i de Alfonso van conspirar per aconseguir dades per fabricar escàndols contra ERC i CDC.

En aquesta entrevista, de Alfonso ha vinculat el PSC amb la possible filtració, ja que ha assegurat que no és casual que passi "just a 4 dies de les eleccions" i també quan fa 8 o 10 dies que van començar a investigar el PSC per presumpte finançament irregular. "2 i 2 i 2 són 6", ha afirmat de Alfonso per reafirmar-se en la seva teoria.

Aquesta revelació hauria vulnerat la llei 14/2008 que deixa clar que "les actuacions de l’Oficina Antifrau de Catalunya s’han de portar a terme i han d’ésser tramitades assegurant en tot cas la reserva màxima per a evitar perjudicis a la persona o a l’entitat investigades". Tal i com diu la llei, "els membres de l’Oficina Antifrau estan subjectes al deure de secret", i el seu incompliment, "dóna lloc a l’obertura d’una investigació interna i a la incoació, si escau, del corresponent expedient disciplinari".

Llei 14/2008 de l'Oficina Antifrau de Catalunya

Article 18. Confidencialitat de les investigacions i accés al procediment

1. Les actuacions de l’Oficina Antifrau de Catalunya s’han de portar a terme i han d’ésser tramitades assegurant en tot cas la reserva màxima per a evitar perjudicis a la persona o a l’entitat investigades i com a salvaguarda de l’eficàcia del procediment jurisdiccional o administratiu que es pugui iniciar a conseqüència de les dites actuacions.

2. Els membres de l’Oficina Antifrau, per a garantir la confidencialitat de les investigacions, estan subjectes al deure de secret, que perdura també després que cessin en el càrrec. L’incompliment d’aquest deure dóna lloc a l’obertura d’una investigació interna i a la incoació, si escau, del corresponent expedient disciplinari, del qual el director o directora de l’Oficina ha de donar compte a la comissió parlamentària corresponent en el termini d’un mes. Les normes d’actuació i de règim interior de l’Oficina Antifrau han d’establir les mesures preventives i correctores que n’assegurin degudament la reserva i la discreció màximes.