Nou pronunciament del raper Pablo Hasél des de la presó. En una carta escrit el passat divendres 19 de febrer, Hasél demana diferenciar entre "la violenta repressió de l'Estat amb brutalitat policial inclosa i la lluita dels manifestants contra això i tant més".

"Pintar tothom que respon a això com un vàndal violent forma part de la guerra bruta desinformativa per no analitzar les causes i posar-hi fi", reivindica en referència als aldarulls que s'estan produint en els darrers set dies consecutius de mobilitzacions pel seu empresonament.

El raper lleidatà també llança un avís a "l'esquerra domesticada", la qual, segons denuncia, ajuda l'Estat a "desacreditar i calmar la lluita". "A l'hora de la veritat des dels més obertament feixistes als reformistes que ni reformen, criminalitzen els revolucionaris o qualsevol acció que faci mal els opressors. En lloc de condemnar la violència sistemàtica que origina les protestes, perpetuen la primera i condemnen la reacció", blasma.

I llança un seriós advertiment a aquesta "esquerra domesticada", que podríem pensar que són partits com Podemos: "No es pot estar amb els opressors i amb els oprimits a la vegada, o amb uns o amb altres". 

Hasél també desmunta els nous defensors dels contenidors. "A cas expliquen quant ens costa la seva defensada família reial en un any mentre repeteixen el que costen els contenidors cremats? Esmenten les famílies tirades al carrer o estafades per la banca a la qual els hi cremen els caixers? Serveixen els culpables de tantes tragèdies evitables i després linxen els qui lluitem perquè acabin", emfatitza.

Ja sobre el seu cas, Hasél assegura que és fals que l'hagin empresonat per la suma de condemnes més enllà de la música i els tuits "quan el cert és que les meves úniques condemnes fermes que m'han portat a la presó són aquestes".

El balanç d'una setmana de protestes

La setmana de protestes per l'empresonament de Hasél ha deixat un total de 113 detinguts, dels quals 33 són menors d'edat que han passat a disposició de la Fiscalia de Menors. Els altres 80 han passat a disposició judicial, dos dels quals han ingressat en presó provisional.

Segons ha informat el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), 77 persones que participaven en les manifestacions han estat ateses i 91 agents han estat agredits. Durant els aldarulls d'aquests dies s'han cremat un total de 292 contenidors i 626 s'han retirat dels carrers de manera preventiva.