Sembla tenir molt temps lliure. Isabel Díaz Ayuso ha estat investida presidenta de Tabàrnia, després d'un esdeveniment "lúdic" celebrat aquest dimarts a Madrid. Tomás Guasch, Miguel Giménez, Juan Carlos Girauta, José María Fuster-Fabra... són alguns dels membres de l'Assemblea Nacional de Tabàrnia que han promocionat l'encimbellament de la presidenta de la Comunitat de Madrid com a nova líder suprema d'aquest territori fictici impulsat des de l'espanyolisme i, fins i tot, des de l'extrema dreta. Però la cosa no s'acaba aquí: l'actriu Mónica Pont, el torero José Ortega Cano, el cantant Ramón Arcusa, el productor Alejandro Abad i el presentador Javier Cárdenas seran ambaixadors de la plataforma espanyolista.

TUIT Tabarnia
L'Assemblea Nacional de Tabàrnia celebra la investidura d'Ayuso com a nova presidenta

"Lúdic" és l'adjectiu que la cap del govern madrileny ha escollit per definir l'esdeveniment. I és que cal parar atenció als detalls que han rodejat l'acte, com ara això que diu un dels fulls volants que s'hi han repartit: "Si eres facha, ñordo, tabernario, español... eres tabernés. Si quieres pensar, hablar, sentir y vivir en libertad... eres tabernés". Aquest missatge acompanya una altra petició peculiar: comptar amb el carnet "Heroi de Tabàrnia" per tan sols 60 euros.

Ayuso, contra l'independentisme català

En el discurs d'acceptació d'aquest prestigiós càrrec, Ayuso ha titllat l'independentisme català d'autoritari, tirà i despropòsit: "Davant l'autoritarisme, llibertat, llei i igualtat; davant la tirania, veritat; i davant del despropòsit polític, ciutadans adults, responsables i braus". Per contra, s'ha referit al territori fictici del qual ara és presidenta com a "República Coronada de Tabàrnia" i a ella mateixa com a "bona tabernària". "Accepto amb gust el vostre oferiment per a ser presidenta de Tabàrnia a Madrid. Amb tant soroll polític, enfrontament i anàlisi saberuda sobre política, geopolítica, economia... i fins i tot sobre el que hem de menjar, s'agraeix un esdeveniment lúdic i interessant com aquest, amb una bona canya i una bona botifarra", ha manifestat.

La nova presidenta de Tabàrnia ha indicat que hi ha "55.000 catalans que viuen" a Madrid, dels quals ha parlat com a "madrilenys de Catalunya" perquè són a "casa". Els hi ha dit que poden "estar tranquils" perquè ella no crearà "una xarxa d'ambaixades, ni cap reducte oficial per premiar a l'agraciat, ni crear llocs de feina per a cap odiador professional d'Espanya". És curiós que Ayuso digui això pràcticament un any després d'inventar-se l'Oficina de l'Espanyol per col·locar Toni Cantó. En qualsevol cas, ha continuat així: "Els tabernesos de Catalunya i els tabernaris de Madrid tenim moltes coses en comú i una és que parlem clar i amb bravura torera. Treballem molt, però ens encanta prendre alguna cosa amb la nostra gent quan el dia surt malament, i si surt bé... també per celebrar-ho".

És a dir, ha defensat que els espanyolistes de Tabàrnia són "els de la convivència, els de l'alegria i les coses normals". Per què? Perquè els agrada més "una abraçada que un decret" o perquè se'n riuen tant de "les dificultats de la vida" com d'ells mateixos. És així com ha aprofitat per carregar contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per tractar Pere Aragonès com "un cap de govern estranger" i desfer-se dels drets recollits a la Constitució. "O com ha ocorregut ara aquest cap de setmana a Xile on hem demostrat que rebutgem enèrgicament qualsevol intent de canvi de model d'estat per la porta del darrere", ha conclòs.

Cal destacar que el dramaturg Albert Boadella ha difós un estrambòtic vídeo per donar la benvinguda a Ayuso, en el qual es limita a insultar els partits catalans: "Junts per Cat i pel Cul", "la CUP de Cat de Cony", "ERC me la porta fluixa", "Republicans de la banana independent" i "Catalans tocats dels collons per Òmnium". "Visca Tabàrnia i Visca Espanya lliure de gilipuás", afegeix.