Relleu al grup parlamentari d'Esquerra Republicana: la diputada Núria Picas torna a la seva vida professional vinculada a la muntanya i la substituirà Jose Rodríguez, que ja va ser diputat en l'anterior legislatura. Així ho ha anunciat ERC en un comunicat aquest mateix dijous, dia en que se celebra l'últim ple de l'any i en el qual s'ha aprovat el projecte de pressupostos de la Generalitat.

Així doncs el grup parlamentari arrencarà el proper període de sessions amb aquests canvis. Picas ha decidit deixar l'acta per motius personals i professionals: reprendre la seva activitat vinculada a la muntanya, després d'una etapa de dos anys com a diputada al Parlament. La corredora ho anunciarà en finalitzar la sessió plenària d'aquest dijous, però ja ha manifestat al grup que abandona aquesta etapa amb un agraïment i mantenint el compromís amb els valors republicans i amb el projecte independentista. Picas s'ha acomiadat tant del grup com del president de la Generalitat, Pere Aragonès, en una reunió híbrida celebrada aquest migdia. 

EuropaPress 3849514 diputada erc nuria picas interviene sesion plenaria parlament catalunya 21

La diputada Núria Picas / David Zorrakino (EP)

"Ja havia donat suport a les anteriors eleccions al projecte independentista amb Junts pel Sí. I el 21-D vaig arribar al Parlament com a independent amb Esquerra Republicana en un moment molt complicat, com a conseqüència d'una repressió intensíssima i injusta contra molts companys que encara avui ho pateixen. I no em moc d'aquí. Seguiré fent-ho, col·laborant on pugui, i ajudant a la causa independentista. Però la meva vocació és a un altre lloc, a les muntanyes", ha afirmat Picas.

El partit ha volgut agrair a Picas el seu compromís com a diputada i portaveu d'Interior, i ha subratllat com ella ha defensat la modernització del model policial i ha fet "una defensa clara de la feminització del cos de bombers". També les xarxes socials s'han omplert de reconeixements, i no només per par del grup republicà.

WhatsApp Image 2021 12 23 at 16.46.40

 

Ara, després de la decisió de Picas, ERC engega els tràmits per tal que Jose Rodríguez, conegut com Trinitro, prengui el relleu previsiblement al gener. Rodríguez es va fer conegut fa uns anys durant la manifestació En Peu de Pau, la primera manifestació després de la sentència que no va acabar amb aldarulls greus. Després de gairebé dues hores de manifestació, va demanar la retirada de plaça Urquinaona dels manifestants, i aquests li van contestar "ni un pas enrere". També es conegut com un dels polítics tuitaires d'ERC, i és que ha protagonitzat diverses picabaralles amb membres d'altres partits en aquesta xarxa social.