L’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, ha defensat aquest dimarts que seria un “error” que es trenqués el pacte de govern entre Barcelona en Comú i el PSC a l’Ajuntament de Barcelona.

En un entrevista a l’Hoy por Hoy de la Cadena Ser, Marín ha criticat que això significaria “traslladar la política general a la política local”, i ha advertit que és a les mans de l’alcaldessa Ada Colau decidir si vol seguir amb un govern d’esquerres, o passar a un de dretes “que és el que representa Xavier Trias”. Aquest hipotètic nou pacte de govern, cal dir, no només seria amb el PDeCAT sinó que també amb ERC, segons la carta publicada per tots dos partits a La Vanguardia.

Més enllà de Barcelona, Marín ha situat en el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, la “màxima responsabilitat” per evitar el 155 a través de la convocatòria d’unes eleccions “normals”. Si el president fes aquest pas, assegura, es tallaria “totalment i absolutament el 155”, article que “sembla que a ningú li agrada”.

Sobre la hipotètica declaració d’independència que podria fer el Parlament aquest dijous, la dirigent socialista considera això una “amenaça” i defensa que "cal seguir treballant perquè no es produeixi”.

En aquest sentit, també ha valorat positivament la intenció de Puigdemont d’acudir a explicar-se al Senat, i ha desitjat que “cap dels meus companys” hagi d’estar al ple previst per a divendres, en què presumiblement s'aprovaria el 155. En cas que, malgrat tot, la sessió es produís, ha assegurat que farà "total suport" a l’expresident i únic senador del PSC José Montilla “voti el que voti”.

Marín també ha desitjat que Catalunya “torni a la legalitat” i es rebaixi la tensió per les “famílies” i la “convivència" que s’han “trencat”, a més de per les empreses i treballadors que “ho estan passant malament”.